ÄppelpajPAJSKAL250 g smör6 dl vetemjöl3 msk florsocker 2 krm salt2 msk kallt vatten1 äggFYLLNING800 g fina äpplen1 dl strösocker3 tsk malen kanel
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 g.2. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och jobba fram en smidig deg. Låt vila i några minuter. Kavla sedan ut degen och täck pajformen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min.3. Skala och gröp ur äpplena, skär i tunna skivor och om det finns tid kan man steka äpplena tillsammans med kanel och socker supersnabbt så att sockret smälter och det blir som en liten sirap runt äppelskivorna. Bred sedan ut äpplena i formen.4. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg.5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills den har fått fin färg.6. Servera med en god vaniljsås eller en klick glass!

Äppelpaj

Äppelpaj
Ingredienser
PAJSKAL
250 g smör
6 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 krm salt
2 msk kallt vatten
1 ägg
FYLLNING
800 g fina äpplen
1 dl strösocker
3 tsk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och jobba fram en smidig deg. Låt vila i några minuter. Kavla sedan ut degen och täck pajformen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min.
3. Skala och gröp ur äpplena, skär i tunna skivor och om det finns tid kan man steka äpplena tillsammans med kanel och socker supersnabbt så att sockret smälter och det blir som en liten sirap runt äppelskivorna. Bred sedan ut äpplena i formen.
4. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills den har fått fin färg.
6. Servera med en god vaniljsås eller en klick glass!
Knäckig rabarberpaj
Knäckig rabarberpaj
Sommartårta
Sommartårta
Kickis hälsovåfflor
Kickis hälsovåfflor
Dekorerad Morotskladdkaka
Dekorerad Morotskladdkaka

Lämna recension