/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

ÄppelpajPAJSKAL250 g smör6 dl vetemjöl3 msk florsocker 2 krm salt2 msk kallt vatten1 äggFYLLNING800 g fina äpplen1 dl strösocker3 tsk malen kanel
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 g.2. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och jobba fram en smidig deg. Låt vila i några minuter. Kavla sedan ut degen och täck pajformen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min.3. Skala och gröp ur äpplena, skär i tunna skivor och om det finns tid kan man steka äpplena tillsammans med kanel och socker supersnabbt så att sockret smälter och det blir som en liten sirap runt äppelskivorna. Bred sedan ut äpplena i formen.4. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg.5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills den har fått fin färg.6. Servera med en god vaniljsås eller en klick glass!

Äppelpaj

Hösten är här och äppelsäsongen är i full gång. I detta recept får du en alldeles ljuvlig äppelpaj som blir godast med en klick ljummen vaniljsås eller glass till. Fläta ett fint mönster med pajdegen över äppelpajen för en ännu mer dekorativ efterrätt.
Äppelpaj
Ingredienser
PAJSKAL
250 g smör
6 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 krm salt
2 msk kallt vatten
1 ägg

FYLLNING
800 g fina äpplen
1 dl strösocker
3 tsk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och jobba fram en smidig deg. Låt vila i några minuter. Kavla sedan ut degen och täck pajformen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min.
3. Skala och gröp ur äpplena, skär i tunna skivor och om det finns tid kan man steka äpplena tillsammans med kanel och socker supersnabbt så att sockret smälter och det blir som en liten sirap runt äppelskivorna. Bred sedan ut äpplena i formen.
4. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills den har fått fin färg.
6. Servera med en god vaniljsås eller en klick glass!

Lämna recension