Villkor

Kolamarängpavlova

0 stjärnor
Recept: Susanne Paulsson

Ingredienser

Kolamarängpavlova

3 st äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 krm ättika
1-2 dl kolasås

Kolasås

2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl rårörsocker
50 g smör
1 tsk salt

1. Blanda alla ingredienser till kolasåsen och koka upp till ca 110 grader. Låt svalna innan du häller in i marängen.

2. Vispa äggvitor och ättika till det blir ett fast skum.

3. Ta sedan i lite av sockret i taget och vispa tills marängen inte åker ut om du vänder på skålen.

4. Klicka sedan ut ca 10 cm stora cirklar på ett smörpapper på en långpanna. Häll lite av kolasåsen i varje cirkel och vänd om Max 1-2 gånger.

5. Grädda på över och undervärme på 100grader i ca 1-2 timmar. När de är färdiga så ska de vara krispiga på utsidan och sega på insidan.

6. Bryt eller skär sedan små bitar av marängen och lägg i botten av glaset.

7. Täck över med vispad grädde och vaniljglass och häll över lite kolasås, färska bär och strössla med lite hackad daim.

8. Servera!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kolamarängpavlova

Kolamarängpavlova

3 st äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 krm ättika
1-2 dl kolasås

Kolasås

2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl rårörsocker
50 g smör
1 tsk salt

/contentassets/5b60ad5a77d847adac5faa42d7fb6f2e/nyar-tagg2.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies