Villkor

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta

Inga recensioner än
Recept: bakalite.se

Ingredienser

Till 4 personer

Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%

Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten

Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven

*Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel

Gör så här

Chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.

Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta

Till 4 personer

Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%

Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten

Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven

*Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel

https://cervera.se/globalassets/recept/desserter/600x600_pannacotta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies