Ingredienser
Till 4 personer
Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%
Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven
*Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
Gör så här
Chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.
Lämna recension
Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta
Till 4 personer
Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%
Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven
*Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel