Villkor

Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

2 kronärtskockor
1/2 citron
2 msk salt per liter vatten
Vatten så det täcker 

1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1-2 dl rapsolja
Salt och svartpeppar

Gör så här.
Lägg kronärtskockorna och fyll upp med vatten så att det täcker. I med citronsaft och salt. Koka tills bladen lossnar när du drar i dem, cirka 45 minuter. Ta upp. Låt dem rinna av och servera med aiolin. Mixa ingredienserna till aiolin med en stavmixer. Mer olja = fastare konsistens.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt

2 kronärtskockor
1/2 citron
2 msk salt per liter vatten
Vatten så det täcker 

1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1-2 dl rapsolja
Salt och svartpeppar

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/sebastian-gibrand/dsc_3141.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies