/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt2 kronärtskockor1/2 citron2 msk salt per liter vattenVatten så det täcker 1 ägg1 msk dijonsenap2 tsk vitvinsvinäger1 ägg1-2 vitlöksklyftor1-2 dl rapsoljaSalt och svartpeppar
Gör så här1. Lägg kronärtskockorna i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker. I med citronsaft och salt.2. Koka tills bladen lossnar när du drar i dem, cirka 45 minuter. Ta upp. Låt dem rinna av och servera med aiolin.3.

Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt

Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt
Ingredienser
2 kronärtskockor
1/2 citron
2 msk salt per liter vatten
Vatten så det täcker

1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1-2 dl rapsolja
Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Lägg kronärtskockorna i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker. I med citronsaft och salt.
2. Koka tills bladen lossnar när du drar i dem, cirka 45 minuter. Ta upp. Låt dem rinna av och servera med aiolin.
3. Aioli: Mixa ingredienserna till aiolin med en stavmixer. Mer olja = fastare konsistens.

Lämna recension