Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Lammfärsbugare med Getost

Inga recensioner än
Recept: Björn Franzén

Ingredienser

4 PORTIONER

Lammburgare med getost

800 g lammfärs (10 % fett)
salt & svartpeppar ur kvarn
100 g getost

Syrad chiligurka

1 gurka
1 grön chili
1 msk olivolja
1–2 tsk pressad citron
salt

Krossade ärtor med mynta

200 g frysta eller färska ärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk hackad mynta
1–2 tsk pressad citron
salt

Tillbehör

4 hamburgerbröd
50 g rucola
tillbehör

Syrad chiligurka

Skala och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Låt den rinna av i en sil. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurkan med chili, olja, citronsaft och salt.

Krossade ärtor med mynta

Förväll ärtorna i saltat vatten i 1 minut. Spola dem i riktigt kallt vatten eller kyl ner dem i isvatten. Låt dem rinna av på hushållspapper och lägg dem sedan i en skål. Krossa dem lätt med en gaffel. Skala och riv vitlöken. Blanda ärtorna med vitlök, olja, mynta och citronsaft. Salta.

Lammburgare med getost

Forma färsen löst till fyra hamburgare. Krydda burgarna ordentligt med salt och peppar på båda sidor. Grilla burgarna över kraftig glöd i 2–3 minuter på varje sida. Skär getosten i fyra skivor. Lägg osten på burgarna och låt den smälta.

Tillbehör

Grilla bröden på båda sidorna.

Servering

Lägg en lammburgare med ost på brödets under del. Toppa med ärtor, gurka och rucola och lägg ihop med brödets överdel

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lammfärsbugare med Getost

4 PORTIONER

Lammburgare med getost

800 g lammfärs (10 % fett)
salt & svartpeppar ur kvarn
100 g getost

Syrad chiligurka

1 gurka
1 grön chili
1 msk olivolja
1–2 tsk pressad citron
salt

Krossade ärtor med mynta

200 g frysta eller färska ärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk hackad mynta
1–2 tsk pressad citron
salt

Tillbehör

4 hamburgerbröd
50 g rucola
tillbehör

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/lammburgare---bjorn-franzen.gif

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies