/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Äntligen grillsäsong

Äntligen grillsäsong
Äntligen grillsäsong
För många pågår grillsäsongen året om, men för de allra flesta är det under sommarmånaderna som grillarna går varma. Möjligheterna är många, både gällande recept och råvaror, men också kring själva grillarna. Vilken sort ska man välja? Och vilka redskap är egentligen viktigast? Här guidar vi dig genom grilldjungeln! 
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla

Kolgrill

Den vanligaste grillen i Sverige är kolgrillen, men även om man instinktivt tänker på den klassiska klotgrillen så finns det faktiskt många fler varianter än så. Oavsett vilken av grilltyperna du väljer kan man konstatera att kol ger en klassisk god grillsmak - samtidigt som det öppnar upp för många typer av grillning. Det är bra för både direkt- och indirekt grillning och har en snabbt reglerbar temperatur.  

Gasolgrill

Gasolgrillen har de senaste åren ökat snabbt i popularitet, antagligen tack vare att de är både snabbstartade och enkla att använda. Grillarna drivs av gas, vilket gör att de snabbt kommer upp i rätt temperatur och att man kanske inte drar sig för att dra igång en grillning. De passar perfekt för direkt grillning, men något sämre för att grilla på låga temperaturer under lång tid. Utbudet av gasolgrillar är stort, och man kan hitta alltifrån minigrillar till de som är stora nog att grilla till hela fotbollslaget.
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla

Pelletsgrill

Med en pelletsgrill kan du verkligen få till en klassisk barbecuesmak hemma, men utan att behöva komplicerade vedeldade grillar. Dagens moderna pelletsgrillar är ofta väldigt enkla att använda, med digitalt ställbara temperaturer och ofta med möjlighet att förutom att bara röka din mat även grilla på direkt värme. Grillarna eldas med så kallade hardwood pellets, som består till 100 % av trä – bra både för smaken och miljön.

Kamadogrill

En kamadogrill är en typ av kolgrill men som skiljer sig från andra grillar, både till formen och funktionen. Dess äggliknande form och möjlighet att reglera lufttillförsel och luftinsläpp möjliggör flera olika tillaggningssätt - baka, koka, röka, woka, för att nämna några. Typiskt för en kamadogrill är att den är tillverkad i keramik vilket gör den optimal för vårt skandinaviska klimat, och därför även för dig som gärna grillar året om!
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla

Elgrill

Precis som det låter på namnet drivs en elgrill helt enkelt av el. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för eldgnistor på gräsmattan eller irritera dig på rök i ögonen - vilket också betyder att den är säkrare att använda på tomten och inte omfattas av eventuella grillförbud! Elgrillar finns i olika storlekar men är över lag mindre bulkiga än andra typer av grillar, därför är den ofta enkel att använda året om och perfekt för dig som bor i lägenhet.

Grilltips

  • Det smidigaste sättet att rengöra din grill är före du ska använda den. Värm upp grillen på hög värme i 7-10 munuter med locket stängt. Därefter borstar du bort eventuella matrester med en stålborste och grillen blir kliniskt ren!
  • För vintergrillaren rekommenterar vi slow cooking! Låt grillen göra sitt och välj rätter med få moment, så räcker det att du tittar till maten när den är klar. Låt snow cooking bli slow cooking!
  • Glöm inte att grilla med locket på, detta hjälper dig att hålla en konstant temperatur och ger dig det bästa resultatet!
Grillsäsong - Allt du behöver för att grilla

Grillredskap

Förutom att hitta rätt grill finns det dessutom en stor mängd grillredskap och tillbehör att botanisera kring. Beroende på vad du föredrar att grilla så finns det lite olika redskap som underlättar. Älskar du att grilla fisk? Då kan ett grillhalster vara praktiskt. Pulled pork på grillen? Gafflar! Vill du grilla grönsaker i mindre bitar? Då kan en grillkorg vara bra. Här hittar du några av våra populäraste grillredskap - inklusive klassiska grillspett och tänger såklart. 
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • E

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
0 produkter