/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kamadogrill

På en kamado grill kan du grilla i stort sett allt, den håller länge och den är lätt att grilla med. Kamdogrillen är den grill många grillfantaster drömmer om att en dag få äga. Den är robust, mångsidig och snygg. Det finns knappast något mer att önska av en grill.
Kamadogrill
Kamadogrill

Kamado grill är en keramisk kolgrill

En kamado kan kort beskrivas som en keramisk grill som drivs av kol, men den är mycket mer än en klassisk kolgrill. En kamado är ursprungligen en japansk lerugn, som har använts i Japan i över 3000 år. Grillen har en oval form som är optimal för att behålla värmen.

Kan uppnå höga temperaturer

Med en kamadogrill kan du uppnå så höga temperaturer som 400 grader. Ge grillen tid för att uppnå rätt temperatur och för att värmen ska fördelas jämt på väggarna. Du kontrollerar och upprätthåller temperaturen med hjälp av ventilerna.
Tänk på att det är lättare att höja temperaturen än att sänka den.

Livstidsgaranti

Många kamadogrillar erbjuder livstidsgaranti för alla keramiska komponenter. Och många är överens om att en kamado ofta håller minst en livstid. Ta hand om din kamado på rätt sätt och den kan följa med i generationer. En kamadogrill kan kosta lite mer än andra grillar, men många är överens om att den betalar tillbaka med sin höga kvalité.

Grilla med en kamado

Det första du ska göra är att få i gång en bra låga. Viktigt att tänka på är att bränslet påverkar smaken avsevärt. Det är därför väl värt att investera i bra kol och undvika lättantändliga tändvätskor. Bra kol är exempelvis lövträlkol och i stället för tändvätskor kan du använda tändblock.
Börja med att fylla skålen med kol. Hur du arrangerar kolen påverkar luftflödet och därmed elden. Placera de stora bitarna underst och de mindre högre upp för att syret ska kunna flöda bra. Fyll inte med kol högre än kanten är. Därefter är det dags att tända. Innan du reglerarar temperaturen bör du låta elden andas i ungefär 10–15 minuter. Därefter kan du lägga på det du ska grilla.
Första gången kan det vara lite knepigt att få i gång en perfekt eld, men när du väl har hittat knycken kommer du antagligen tycka att det är det lättaste sättet att grilla på. En kamdo är av den anledningens mångas förstaval när det kommer till val av grill. 

Grilla direkt, indirekt eller rök

En kamadogrill är så mycket mer än en vanlig kolgrill. Med en kamado kan du experimentera och testa olika sätt att grilla på. Vare sig du vill grilla en stor köttbit eller en tunn pizza passar en kamadogrill. Med en kamado behöver du inte begränsa dig efter din grill, tvärtom är möjligheterna många. 

Mindre eller större

Grillarna finns i olika storlekar. Det finns grillar som passar den lilla familjen och grillar som passar om du vill bjuda in till stor fest. Vad sägs exempelvis om att kunna grilla 20 biffar eller en spädgris?

Keramisk eller stål

Många kamadogrillar är i keramik, men det finns också sådana som är helt tillverkade i stål. Skillnaden mellan en keramisk och en stålgrill är att den keramiska passar bättre om du vill kunna grilla även när det är kallt ute. En keramisk kamadogrill håller nämligen värmen bättre än en grill i stål.