/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fiskburgare med picklad rödlökTill 4 personer GRILLAD FISKBURGARE400 g bergtungafilé1 tsk salt1 ägg1-2 dl vispgrädde2-3 msk pankoStröbrödROSTAD VITLÖKS- & PERSILJEAIOLI4 vitlöksklyftor1 äggula1 dl plockad persilja1-2 tsk pressad citron1 dl neutral rapsoljaSaltPICKLAD RÖDLÖK2 rödlökar½ dl ättiksprit (12 %)1 dl strösocker1 ½ dl vattenTILLBEHÖR50 g vattenkrasse4 hamburgerbröd, gärna bakade på briochedeg
Gör så härRostad vitlöks- & persiljeaioli 2. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med äggula, persilja och citronsaft i matberedare eller med stavmixer till en slät blandning. Tillsätt oljan droppvis till en början så att det blir en emulsion, öka sedan mängden olja.3. Smaka av med salt och citronsaft.Picklad rödlök Tillbehör6. Dela hamburgerbröden och grilla dem tills de har fina grillränder.Grillad fiskburgare 8. Tillsätt ägget och mixa snabbt igen.9. Häll sakta ner grädden under mixning tills det blir en slät färs. Forma färsen till fyra fiskburgare och vänd dem i ströbröd. Grilla dem över medelvarm glöd på båda sidor tills de får fin färg.10. Lägg på locket och låt dem få en innertemperatur på 60–70 grader.Servering

Fiskburgare med picklad rödlök

Fiskburgare med Picklad Rödlök
Ingredienser
Till 4 personer

GRILLAD FISKBURGARE
400 g bergtungafilé
1 tsk salt
1 ägg
1-2 dl vispgrädde
2-3 msk panko
Ströbröd

ROSTAD VITLÖKS- & PERSILJEAIOLI
4 vitlöksklyftor
1 äggula
1 dl plockad persilja
1-2 tsk pressad citron
1 dl neutral rapsolja
Salt

PICKLAD RÖDLÖK
2 rödlökar
½ dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten

TILLBEHÖR
50 g vattenkrasse
4 hamburgerbröd, gärna bakade på briochedeg

Gör så här

Rostad vitlöks- & persiljeaioli
1. Stek de oskalade vitlökslyftorna på svag värme i lite av oljan i en panna, i cirka 10 minuter. De ska bli rostade och få en brun karamelliserad yta, men inte bli brända. Låt svalna.
2. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med äggula, persilja och citronsaft i matberedare eller med stavmixer till en slät blandning. Tillsätt oljan droppvis till en början så att det blir en emulsion, öka sedan mängden olja.
3. Smaka av med salt och citronsaft.
Picklad rödlök
4. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten till en lag. Lägg i rödlöken och låt den svalna i lagen.
Tillbehör
5. Skölj och plocka vattenkrassen. Låt den torka på hushållspapper.
6. Dela hamburgerbröden och grilla dem tills de har fina grillränder.
Grillad fiskburgare
7. Mixa hastigt fisken och saltet i en matberedare så att de går ihop.
8. Tillsätt ägget och mixa snabbt igen.
9. Häll sakta ner grädden under mixning tills det blir en slät färs. Forma färsen till fyra fiskburgare och vänd dem i ströbröd. Grilla dem över medelvarm glöd på båda sidor tills de får fin färg.
10. Lägg på locket och låt dem få en innertemperatur på 60–70 grader.
Servering
11. Bred aioli på brödets underdel. Lägg på fiskburgaren och toppa med rödlök och vattenkrasse. Lägg ihop med brödets ovandel till en burgare.

Lämna recension