Villkor

Lussebullesnittar

0 stjärnor
Recept: Camilla Hamid

Ingredienser

Receptet bakas ut till 4 längder som ger totalt 40 stycken lussebullesnittar.

2 paket saffran à 0,5 g

saft från en halv lime eller citron

200 g smör

2 dl socker

1 dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

1-2 dl russin

pärlsocker till garnering

1. Lägg russinen i blöt i vatten minst 1h innan du börjar baka kakorna.

2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.

3. Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime eller citron i den. Rör om ordentligt.

4. Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.

5. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.

6. Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.

7. Dela degen i 4 delar och forma 4 längder på plåtarna (2 längder per plåt).

8. Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).

9. Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i  mitten.

10. Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.

11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lussebullesnittar

Receptet bakas ut till 4 längder som ger totalt 40 stycken lussebullesnittar.

2 paket saffran à 0,5 g

saft från en halv lime eller citron

200 g smör

2 dl socker

1 dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

1-2 dl russin

pärlsocker till garnering

/contentassets/13a118730c504e3db08f3cdd83621706/img_7918-2-scaled-1.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies