Villkor

Misosoppa

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

4 portioner

1 liter valfri buljong efter smak, förslagsvis grönsaks- fisk- eller kycklingbuljong

10 cm kombu-alg

1 tsk dashi-buljongpulver

5 msk misopasta

5 msk wakame-alger eller annan valfri alg

200 gram tofu

En halv purjolök eller 1-2 salladslökar

3 msk ljus japansk sojasås om så önskas

Gör så här:

1. Lägg kombu-algen i buljongen och koka upp. Låt den sedan sjuda i cirka 10 minuter. Om du inte har färdig buljong går det lika bra att koka algen i vatten med valfri buljongtärning.

2. Blanda i dashi-pulvret, misopastan och valfria alger. Låt sjuda i minst 5 minuter till.

3. Under tiden skär du tofun i små tärningar. Tillsätt dem sedan i soppan och låt bli varma.

4. Skölj, rensa och finstrimla purjolök eller salladslök. Strö över soppan.

5. Smaka av soppan med ljus soja efter smak för att ge den där fina sältan.

6. Dags att servera! Häll upp misosoppan varm i små skålar. För den som vill kan man garnera med ytterligare purjolök och alger efter smak.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Misosoppa

4 portioner

1 liter valfri buljong efter smak, förslagsvis grönsaks- fisk- eller kycklingbuljong

10 cm kombu-alg

1 tsk dashi-buljongpulver

5 msk misopasta

5 msk wakame-alger eller annan valfri alg

200 gram tofu

En halv purjolök eller 1-2 salladslökar

3 msk ljus japansk sojasås om så önskas

/contentassets/913c4c9d3dd04945938ea20542c99861/misoreceptaug.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies