/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Krämig jordärtskockssoppa4 portioner250 g jordärtskocka, skalad och skivad250 g potatis, skalad och skivad2 schalottenlök, hackad1 klyfta vitlök, hackad1 dl vitt vin6 dl hönsbuljong3 dl gräddeSaltVitpeppar3 timjankvistarSERVERINGSFÖRSLAGSmörstekta brödskivor
Gör så här1. Stek schalottenlök och vitlök i smör och olivolja i en kastrull tills de mjuknat något. Tillsätt potatis och jordärtskocka.2. Slå över vin och timjankvistar och låt puttra i någon minut. Tillsätt hönsbuljongen samt salta och peppra.3. Mixa soppan slät i din VitaBoost Blender från Bosch. Häll över soppan i kastrullen igen och tillsätt grädden. Låt koka upp.4. Servera soppan med smörstekt bröd.

Krämig jordärtskockssoppa

Denna läckra soppa kombinerar den distinkta smaken av jordärtskockor och potatis med en fyllig och krämig konsistens. Receptet är perfekt för fyra portioner och ger en varm och välsmakande måltid.
Servera jordärtskockssoppan i varma skålar och toppa med smörstekta brödskivor för extra textur och smak eller servera brödet på sidan av.
Njut av denna värmande och välsmakande soppa som en förrätt eller som en lätt och läcker måltid på egen hand.
Krämig jordärtskockssoppa
Ingredienser
4 portioner

250 g jordärtskocka, skalad och skivad
250 g potatis, skalad och skivad
2 schalottenlök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong
3 dl grädde
Salt
Vitpeppar
3 timjankvistar

SERVERINGSFÖRSLAG
Smörstekta brödskivor

Gör så här

1. Stek schalottenlök och vitlök i smör och olivolja i en kastrull tills de mjuknat något. Tillsätt potatis och jordärtskocka.
2. Slå över vin och timjankvistar och låt puttra i någon minut. Tillsätt hönsbuljongen samt salta och peppra.
3. Mixa soppan slät i din VitaBoost Blender från Bosch. Häll över soppan i kastrullen igen och tillsätt grädden. Låt koka upp.
4. Servera soppan med smörstekt bröd.

Lämna recension