Ingredienser
6-8 portioner
Maräng
4 äggvitor, rumstemperade
2 ½ dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk maizena
Topping
3 dl vispgrädde
1 – 2 mango
8 passionsfrukter
1 dl lemon curd
citronmeliss till garnering
Instruktioner
Värm ugnen till 125 grader.
Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängmassan till en rundel. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
Vispa grädden. Kärna ur, skala och skär mangon i skivor. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Bred ut lemon curd och grädde på marängen. Garnera pavlovan med frukten och citronmeliss.
Lämna recension
Pavlova med lemon curd, mango och passionsfrukt
6-8 portioner
Maräng
4 äggvitor, rumstemperade
2 ½ dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk maizena
Topping
3 dl vispgrädde
1 – 2 mango
8 passionsfrukter
1 dl lemon curd
citronmeliss till garnering