Villkor

Pavlova med lemon curd, mango och passionsfrukt

5 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

6-8 portioner

Maräng
4 äggvitor, rumstemperade
2 ½ dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk maizena

Topping
3 dl vispgrädde
1 – 2 mango
8 passionsfrukter
1 dl lemon curd
citronmeliss till garnering

Instruktioner

Värm ugnen till 125 grader.

Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängmassan till en rundel. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.

Vispa grädden. Kärna ur, skala och skär mangon i skivor. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Bred ut lemon curd och grädde på marängen. Garnera pavlovan med frukten och citronmeliss.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Malin
5 stjärnor
11 april 2020 15:45:25
Testade receptet idag fast med jordgubbar på! Blev jättegott men min maräng blev platt ovanpå, som en tjock frisbee till formen, borde kanske ha gjort toppar i kanterna för att få till den där pavlovalooken?
Felicia
5 stjärnor
04 mars 2020 10:52:40
God att äta och vacker att titta på!

Pavlova med lemon curd, mango och passionsfrukt

6-8 portioner

Maräng
4 äggvitor, rumstemperade
2 ½ dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk maizena

Topping
3 dl vispgrädde
1 – 2 mango
8 passionsfrukter
1 dl lemon curd
citronmeliss till garnering

https://cervera.se/globalassets/recept/desserter/600x600_pavlova-med-lemon-curd_web.jpg
1 2

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies