Villkor

Viltgryta med svarta vinbär

0 stjärnor
Recept: Per Morberg

Ingredienser

HĂ€r kommer nĂ„gra generella tips om grytor. Putsa alla bitar sĂ„ att inga senor kommer med. Bryn sedan köttet vĂ€l pĂ„ alla fyra sidor. Och viktigast av allt:
gör grytan tvĂ„ dagar i förvĂ€g – dĂ„ mustar den till sig. Förvara den sjĂ€lvklart i kylskĂ„pet tills festdagen kommer.

6–8 portioner

1 kg grytbitar av viltkött
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
2 msk smör
salt och nymalen peppar
3–4 dl rödvin
vatten sÄ att det tÀcker
2–3 fĂ€rska lagerblad

SĂ„s
skyn frÄn grytan
2 dl vispgrÀdde
ljust redningsmjöl
gelé efter smak
salt och nymalen peppar

Tillbehör
1 dl svarta vinbÀr
kokta broccolibuketter


Gör sÄ hÀr

Skala moroten, löken och rotsellerin och skÀr dem i smÄbitar. Skölj och
skiva purjolöken.

Bryn köttet och grönsakerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra. TillsÀtt
vin, vatten och lagerblad. LÄt koka under lock pÄ svag vÀrme tills köttet Àr
mört, 45–60 minuter.

Sila av skyn frÄn grytan. HÀll den i en kastrull och koka ihop tills hÀlften
ÄterstÄr. TillsÀtt grÀdden och koka i ytterligare 5 minuter. Red av med ljust
redningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar.

LÀgg ner köttet i sÄsen och servera viltgrytan med pressad potatis och kokt
broccoli. Garnera med svarta vinbÀr.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Viltgryta med svarta vinbär

HĂ€r kommer nĂ„gra generella tips om grytor. Putsa alla bitar sĂ„ att inga senor kommer med. Bryn sedan köttet vĂ€l pĂ„ alla fyra sidor. Och viktigast av allt:
gör grytan tvĂ„ dagar i förvĂ€g – dĂ„ mustar den till sig. Förvara den sjĂ€lvklart i kylskĂ„pet tills festdagen kommer.

6–8 portioner

1 kg grytbitar av viltkött
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
2 msk smör
salt och nymalen peppar
3–4 dl rödvin
vatten sÄ att det tÀcker
2–3 fĂ€rska lagerblad

SĂ„s
skyn frÄn grytan
2 dl vispgrÀdde
ljust redningsmjöl
gelé efter smak
salt och nymalen peppar

Tillbehör
1 dl svarta vinbÀr
kokta broccolibuketter


https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x900_viltgryta-med-svartavinbar.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies