Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Viltgryta med svarta vinbär

Inga recensioner än
Recept: Per Morberg

Ingredienser

Här kommer några generella tips om grytor. Putsa alla bitar så att inga senor kommer med. Bryn sedan köttet väl på alla fyra sidor. Och viktigast av allt:
gör grytan två dagar i förväg – då mustar den till sig. Förvara den självklart i kylskåpet tills festdagen kommer.

6–8 portioner

1 kg grytbitar av viltkött
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
2 msk smör
salt och nymalen peppar
3–4 dl rödvin
vatten så att det täcker
2–3 färska lagerblad

Sås
skyn från grytan
2 dl vispgrädde
ljust redningsmjöl
gelé efter smak
salt och nymalen peppar

Tillbehör
1 dl svarta vinbär
kokta broccolibuketter


Gör så här

Skala moroten, löken och rotsellerin och skär dem i småbitar. Skölj och
skiva purjolöken.

Bryn köttet och grönsakerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt
vin, vatten och lagerblad. Låt koka under lock på svag värme tills köttet är
mört, 45–60 minuter.

Sila av skyn från grytan. Häll den i en kastrull och koka ihop tills hälften
återstår. Tillsätt grädden och koka i ytterligare 5 minuter. Red av med ljust
redningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar.

Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och kokt
broccoli. Garnera med svarta vinbär.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Viltgryta med svarta vinbär

Här kommer några generella tips om grytor. Putsa alla bitar så att inga senor kommer med. Bryn sedan köttet väl på alla fyra sidor. Och viktigast av allt:
gör grytan två dagar i förväg – då mustar den till sig. Förvara den självklart i kylskåpet tills festdagen kommer.

6–8 portioner

1 kg grytbitar av viltkött
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
2 msk smör
salt och nymalen peppar
3–4 dl rödvin
vatten så att det täcker
2–3 färska lagerblad

Sås
skyn från grytan
2 dl vispgrädde
ljust redningsmjöl
gelé efter smak
salt och nymalen peppar

Tillbehör
1 dl svarta vinbär
kokta broccolibuketter


https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/600x900_viltgryta-med-svartavinbar.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies