Villkor

Potatispizza

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

2 stycken

Deg
1/3 paket jäst eller 1 msk torrjäst)
1 krm socker
2 dl fingerljummet vatten
5 - 5 1/2 dl vetemjöl eller vetemjöl special
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Potatis- och örtfyllning
500 g potatis
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
blad från rosmarinkvistar
1 tsk grovt havssalt

1. Blanda ned den smulade jästen eller torrjästen tillsammans med socker i en bakbunke. Häll på vattnet. Rör om och låt stå i cirka tio minuter.

2. Tillsätt mjöl, olivolja och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i cirka en timme, när den blir till ungefär dubbel storlek.

3. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken.

4. Dela degen i två delar för två mindre pizzor och kavla ut varje del till två runda degar på en bakpappersklädd plåt. Fördela potatis och vitlök på degarna. Droppa över lite olivolja och strö över rosmarinblad och salt.

5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225°C i cirka 15-20 minuter tills att potatisen blir mjuk och gyllenbrun i färgen.

6. Servera!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Potatispizza

2 stycken

Deg
1/3 paket jäst eller 1 msk torrjäst)
1 krm socker
2 dl fingerljummet vatten
5 - 5 1/2 dl vetemjöl eller vetemjöl special
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Potatis- och örtfyllning
500 g potatis
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
blad från rosmarinkvistar
1 tsk grovt havssalt

/contentassets/cb3555be9b0c423cba6e4ff2263235d6/pott2021-06-22_cervera_sep_36913-2.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies