Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Orientalisk Shakshuka

Inga recensioner än
Recept: Anja Forsnor

Ingredienser

2 portioner

400 g krossade tomater
4 ekologiska ägg
1 hackad röd paprika
5 hackade körsbärstomater
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk harissa
2 tsk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk honung
salt, peppar

Till servering:
matlagningsyoghurt, bröd, färsk koriander

INSTRUKTIONER

Hetta upp kokosoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt och peppar och stek på medelhög värme 6-7 minuter. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra med de andra ingredienserna i stekpannan i cirka 10 minuter.

Gör fyra små gropar i såsen med en träslev och kläck ner ett ägg i varje grop. Låt puttra i cirka 8 minuter så att äggvitan stelnat men ägggulan fortfarande är rinnig. Ta av från plattan och servera direkt ur stekpannan med färsk koriander, yoghurt och mjukt bröd.

 

Tips! Den belagda stekpannan är till för fettsnål stekning på låg temperatur vilket gör den till ett smart och nyttigt val i köket.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Orientalisk Shakshuka

2 portioner

400 g krossade tomater
4 ekologiska ägg
1 hackad röd paprika
5 hackade körsbärstomater
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk harissa
2 tsk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk honung
salt, peppar

Till servering:
matlagningsyoghurt, bröd, färsk koriander

https://cervera.se/globalassets/inspiration/bjud-mer/anja-forsnor/606x424anja-forsnor_recept-shakshuka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies