Villkor

Rocky Road-klubbor

0 stjärnor
Recept: Camilla Hamid

Ingredienser

Receptet ger ca 8 rocky road-klubbor per chokladsmak.

Vita Rocky Road – klubbor:

300 g vit choklad

Rafaelo

Frystorkade hallon

Rostade & saltade mandlar

 

Ljusa Rocky Road – klubbor:

300 g mjölkchoklad

Marshmallows

Dumle

Rostade & saltade jordnötter

 

Mörka Rocky Road – klubbor:

300 g mörk choklad

Non stop

Salta kringlor

Smulade pepparkakor

Temperera choklad

Mörk choklad:

Grovhacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 50 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 28 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 32 grader över ett vattenbad.

 

Ljus choklad:

Grovhacka den ljusa chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 45 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 27 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 30 grader över ett vattenbad.

 

Vit choklad:

Grovhacka den vita chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 40 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 26 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 28 grader över ett vattenbad.

Gör såhär:

1. Börja med att temperera chokladen för respektive klubba.

2. Täck tre plåtar eller brickor som får plats i kylskåpet med bakplåtspapper. Placera ut klubbpinnar i en cirkel på plåten så att klubbpinnarna pekar innåt.

3. Häll chokladen på brickan så att minst 1/3 av varje klubbpinne täcks i choklad.

4. Grovhaxka all topping till respektive chokladsmak och strössla det över chokladen.

5. Ställ in plåtarna i kylskåpet för att stelna, ca 1 timme, innan du bryter dem till klubbor.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rocky Road-klubbor

Receptet ger ca 8 rocky road-klubbor per chokladsmak.

Vita Rocky Road – klubbor:

300 g vit choklad

Rafaelo

Frystorkade hallon

Rostade & saltade mandlar

 

Ljusa Rocky Road – klubbor:

300 g mjölkchoklad

Marshmallows

Dumle

Rostade & saltade jordnötter

 

Mörka Rocky Road – klubbor:

300 g mörk choklad

Non stop

Salta kringlor

Smulade pepparkakor

/contentassets/760d8fd1e95644ba88b4352e0519b4b3/rocky-road-klubba.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies