Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Rödbetsbröd med valnötter

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

1 msk bakpulver eller bikarbonat
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
100 g smör
100 g rivna rödbetor
3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella

Rödbetsbröd med valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Riv rödbetorna.

Blanda samman alla torra ingredienser.

Blanda ner rivna rödbetor, mjölk eller filmjölk och smör. Går bra att smälta. Ska bli en kladdig deg.

Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Går även att tillaga i form som jag gjorde.

Gör ett hål i mitten av brödet och skär sedan i lagom stora ”tårtbitar”.

Nagga varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg.

Låt sedan svalna på plåten och servera därefter direkt.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rödbetsbröd med valnötter

1 msk bakpulver eller bikarbonat
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
100 g smör
100 g rivna rödbetor
3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/rodbetsbrod-med-valnotter.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies