Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Saltstensbakad kolja med citrussallad

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

1 saltsten
600 g koljafilé
1 tsk rapsolja
100 g osaltat smör
1 msk kapris (ordentligt silad)
1 msk hackad dill
1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)
50 g babyspenat
2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)
0,5 tunt skivad rödlök
1 msk citronjuice
1,5 msk extra virgin olivolja
Salt och peppar

INSTRUKTIONER

Värm stenarna på låg värme i grill med lock. Öka temperaturen till medelhög och fortsätt värma i 15 minuter (reglera genom att öka eller sänka mängden kol eller gas beroende på grill). Gör fyra filéer och gnid in dem i olja. Placera två filéer åt gången på saltstenen och tillaga 1–2 minuter på varje sida.

Blanda rödlök, olivolja, citronjuice, salt och peppar till en dressing. Vänd ner i en skål tillsammans med fänkål, spenat och apelsiner.

Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det får en karamelliserad nötig doft. Ta av kastrullen och rör ner kapris och dill. Servera smöret tillsammans med fisken.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Saltstensbakad kolja med citrussallad

1 saltsten
600 g koljafilé
1 tsk rapsolja
100 g osaltat smör
1 msk kapris (ordentligt silad)
1 msk hackad dill
1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)
50 g babyspenat
2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)
0,5 tunt skivad rödlök
1 msk citronjuice
1,5 msk extra virgin olivolja
Salt och peppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/salstenbakad-kolja-med-citrussallad.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies