Villkor

Somrig marängtårta med lemoncurd

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Lemoncurd

1,5 dl strösocker

1 ägg

2 äggulor

1 dl citronsaft

Finrivet skal från 2 citroner

50 gram smör

Marängbotten

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 krm vitvinsvinäger eller 1 tsk pressad citronsaft

Garnering

4 dl grädde

Vinbär

Gör så här

Lemoncurd

1. Häll i ägg, socker, citronsaften och citronskalet i en skål och placera över ett vattenbad (en kastrull med sjudande vatten). Se till att röra om hela tiden så att äggen inte råkar koagulera.

2. När lemoncurden blivit tjock tar du av den från vattenbadet och silar ner den i en ny skål. På så vis får du bort citronskalsbitarna.

3. Skär smöret i bitar och lägg det i curden. Rör om tills det har smält.

4. Låt curden svalna i kylskåpet innan du använder den till att börja bygga tårtan.

Marängbotten

1. Sätt ugnen på 100°C.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita för enkelhetens skull en cirkel med önskat mått på pappret.

3. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Därefter tillsätter du vinägern eller citronsaft, beroende på vad du föredrar, och fortsätter vispa tills att äggvitan är fast och fin. Tillsätt sockret i omgångar medan du vispar tills att marängsmeten är hård.

4. Bred ut marängen jämt i cirkeln på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ungefär 1,5 timme. När tiden gått stänger du av ugnen men låter marängen vara kvar i ugnen tills denna har svalnat. Låt marängbotten svalna ordentligt innan du börjar använda den.

Ihopsättning och garnering

När både lemoncurden och marängbottnarna svalnat är det dags att äntligen montera tårtan! Du vispar upp grädden fluffigt i en bunke och varvar helt enkelt marängbotten-lemoncurd-grädde-marängbotten tills att ingredienserna är slut. På toppen garnerar du tårtan med ett sista lager grädde och dekorerar vackert med valfria vinbär.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Somrig marängtårta med lemoncurd

Lemoncurd

1,5 dl strösocker

1 ägg

2 äggulor

1 dl citronsaft

Finrivet skal från 2 citroner

50 gram smör

Marängbotten

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 krm vitvinsvinäger eller 1 tsk pressad citronsaft

Garnering

4 dl grädde

Vinbär

/contentassets/d35116197fb54c2999d2053cc6e8a5a8/tarta-recept-curd.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies