Villkor

Tacos de lengua

5 stjärnor
Recept: Jonas Cramby

Ingredienser

6 PERSONER

1 oxtunga, ca 1 kg

2 gula lökar

2 morötter

2 selleristjälkar

1 hel vitlök

1 msk hela svartpepparkorn

6 torkade lagerblad

2 msk salt

matolja

1. Skala och hacka lök, morot, selleri och vitlök grovt och lägg tillsammans med en hel oxtunga i en gryta. Häll över svartpepparkorn, lagerblad och salt. Fyll upp med vatten så att det precis täcker. Koka upp, skumma av och sänk sen värmen. Sjud cirka 3 timmar, tills köttet är mört och gott. Ställ av kastrullen från värmen och låt tungan svalna i lagen.

2. Nu är det dags för det eventuellt äckliga. Man vill ju nämligen inte gärna äta den där knottriga ytan som snarare för tankarna till FF i gillestugan än en festmåltid i goda vänners lag. Så därför ska vi skala tungan. Det gör man genom att helt enkelt dra av långa sjok av huden med fingrarna. Sitter det fast hunden och skär sen tungan i små kuber. Fram till hit kan du med fördel förbereda.

3. När det är dags att äta hettar du upp lite olja i en stekpanna och steker tungan krispig. Servera i en varm tortilla med valfri salsa och guacamole och känn hur tungan smälter på, tja, tungan.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Charlotte Karlsson
5 stjärnor
03 januari 2021 12:28:29
I punkt 2 så står det en något konstig mening ”sitter det fast hunden och skär sedan tungan i små kuber.” Lite konstigt speciellt när det inleds med det ”äckliga”.

Tacos de lengua

6 PERSONER

1 oxtunga, ca 1 kg

2 gula lökar

2 morötter

2 selleristjälkar

1 hel vitlök

1 msk hela svartpepparkorn

6 torkade lagerblad

2 msk salt

matolja

/globalassets/recept/mat/tacos-de-lengua.jpg
1 1

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies