Villkor

Torsk Bourguignon

0 stjärnor
Recept: Louise Johansson

Ingredienser

4 portioner

Torsk
700 g torskrygg med skinn
2 msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
100 g rimmat sidflÀsk
200 g skogschampinjoner
2 gulbetor till garnering, tunt skivade
Salt och nymald vitpeppar

RödvinssÄs
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
4 msk smör
5 timjankvistar
2 msk strösocker
5 dl fylligt rött vin
5 dl vatten + 2 msk koncentrerad kalvfond
Salt

JordÀrtskockspuré
600 g jordÀrtskockor med skal, tvÀttade
2 schalottenlökar
2 msk smör till stekning
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vispgrÀdde
1 dl mjölk
2 msk crĂšme fraiche
Salt och nymald svartpeppar

INSTRUKTIONER

RödvinssÄs
SkĂ€r rotfrukterna och löken i centimeterstora bitar. FrĂ€s rotfrukter, lök, timjan och socker. HĂ€ll i vin, vatten och kalvfond och koka utan lock tills hĂ€lften kvarstĂ„r. Sila av sĂ„sen, rör i resterande smör och krydda med salt och nymald peppar. StĂ€ll Ă„t sidan.

JordÀrtskockspuré
SkĂ€r jordĂ€rtskockorna i 2 centimeter bitar. Finhacka schalottenlökarna. Stek skockor och lök i smör sĂ„ att de fĂ„r lite fĂ€rg. HĂ€ll i kycklingfond, grĂ€dde och mjölk och koka mjuka under lock. Mixa till en slĂ€t purĂ© och smaka av med crĂšme fraiche, krydda med salt och nymald peppar. Passera krĂ€men sĂ„ den blir helt slĂ€t.

Torsk
Strimla flĂ€sket och halvera champinjonerna. Stek flĂ€sk och champinjoner tills flĂ€sket Ă€r knaprigt. SkĂ€r fisken i portionsbitar. Salta och peppra med fint nymald peppar. Stek fisken i cirka 4 minuter pĂ„ varje sida. Ös smöret över fisken medan du steker. LĂ€gg lite jordĂ€rtskockspurĂ© och en fiskbit pĂ„ varje tallrik. Toppa med champinjonfrĂ€s och ringla över lite sĂ„s. Garnera med gulbetor.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Torsk Bourguignon

4 portioner

Torsk
700 g torskrygg med skinn
2 msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
100 g rimmat sidflÀsk
200 g skogschampinjoner
2 gulbetor till garnering, tunt skivade
Salt och nymald vitpeppar

RödvinssÄs
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
4 msk smör
5 timjankvistar
2 msk strösocker
5 dl fylligt rött vin
5 dl vatten + 2 msk koncentrerad kalvfond
Salt

JordÀrtskockspuré
600 g jordÀrtskockor med skal, tvÀttade
2 schalottenlökar
2 msk smör till stekning
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vispgrÀdde
1 dl mjölk
2 msk crĂšme fraiche
Salt och nymald svartpeppar

/globalassets/recept/mat/600x800_torsk.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies