Villkor

Vaniljglass

0 stjärnor
Recept: Jens Linder & Johanna Westmann

Ingredienser

4 PORTIONER

1 vaniljstång
1 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl extra fint socker eller florsocker

Gör så här

1. Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ur fröna ner i en kastrull. Häll i mjölken och grädden och lägg även i vaniljstången. Låt det bli riktigt varmt utan att koka.

2. Vispa äggulor och socker till en luftig smet. Häll gräddmjölken över äggsmeten och vispa ihop. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm tills blandningen har en temperatur på 85 grader. Ta av kastrullen från värmen och låt glasssmeten svalna helt. Låt den stå i kylen i cirka 2 timmar.

3. Om du inte har en glassmaskin, häll smeten i en rund bottnad skål av plast eller metall och ställ in den i frysen. Ta ut glassen efter 30 minuter och vispa den med elvisp. Gör om samma sak efter ytterligare 30 minuter och ännu en gång, kanske till och med två gånger till, så får du riktigt fin konsistens på glassen. Glassen är klar efter cirka 4 timmar.

4. Servera gärna glassen med färska bär, rostade nötter, rostad kokos eller fint strössel.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Vaniljglass

4 PORTIONER

1 vaniljstång
1 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl extra fint socker eller florsocker

/globalassets/recept/drycker/vaniljglass.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies