Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Varma aprikoser med champagne, vaniljglass och rostad vit choklad

Inga recensioner än
Recept: Johan Jureskog

Ingredienser

800 g aprikoser (helst färska, men frysta, skållade, urkärnade i halvor går också bra)
40 g (½ dl) strösocker
2 dl champagne eller mousserande
1 vaniljstång (halverad på längden och märgen utskrapad)
8 g (2 tsk) potatismjöl (utrört i lite vatten)

100 g vit choklad

Till servering:
1 dl champagne eller mousserande vin
Vaniljglass

Varma aprikoser med champagne, vaniljglass och rostad vit choklad

INSTRUKTIONER

Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg. Rör tills sockret har löst sig. Ta av pannan från värmen och låt dra i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv chokladen och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta chokladen i ugnen tills den är gyllenbrun.

Koka upp karamellchampagnen och red av med potatismjölet utrört i vatten under vispning. Ta upp vaniljstången. Halvera och kärna ur aprikoserna. Lägg dem i pannan och låt sjuda i ett par minuter.

Lägg upp aprikoserna på tallrikar och häll på champagne. Servera omgående med vaniljglass och rostad vit choklad.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Varma aprikoser med champagne, vaniljglass och rostad vit choklad

800 g aprikoser (helst färska, men frysta, skållade, urkärnade i halvor går också bra)
40 g (½ dl) strösocker
2 dl champagne eller mousserande
1 vaniljstång (halverad på längden och märgen utskrapad)
8 g (2 tsk) potatismjöl (utrört i lite vatten)

100 g vit choklad

Till servering:
1 dl champagne eller mousserande vin
Vaniljglass

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dessertrecept/varma-aprikoser-med-champagne-vaniljglass-och-rostad-vit-choklad.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies