Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Vegburgare med pepparrotskräm

Inga recensioner än
Recept: Systrarna Brydling

Ingredienser

4 portioner

Vegburgare
2 dl gula ärtor
2 dl skalat bovete
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
2 msk stark senap
1 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
neutral olja

Pepparrotskräm
2 dl färskost
2 dl naturell yoghurt
3 msk finriven färsk pepparrot
2 msk dijonsenap
1 krm salt

Tillbehör
½ gurka
1 gul lök
4 ekbladssallads blad
20 g rucola
Lite rapsolja att steka i
4-8 hamburgerbröd

Vegburgare med pepparrotskräm

Gör så här

Vegburgare
Koka gula ärtor lätt och häll av vattnet.
Koka bovete och häll av vattnet.
Mixa bovete och gula ärtor i en matberedare.
Hacka lök och vitlök i matberedare.
Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt timjan och senap och rör om.
Kör solrosfrö i matberedare och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda allt till en fast smet och forma till burgare och bryn dem i olja.
Värm försiktigt i ugn.

Pepparrotskräm
Blanda alla ingredienser till krämen väl och smaksätt med salt. Ställ i kylen.

Tillbehör
Dela gurkan i stavar, skiva löken och skölj salladen.
Lägg bröd, kräm, sallad, lök, gurka, burgare och bröd.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Vegburgare med pepparrotskräm

4 portioner

Vegburgare
2 dl gula ärtor
2 dl skalat bovete
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
2 msk stark senap
1 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
neutral olja

Pepparrotskräm
2 dl färskost
2 dl naturell yoghurt
3 msk finriven färsk pepparrot
2 msk dijonsenap
1 krm salt

Tillbehör
½ gurka
1 gul lök
4 ekbladssallads blad
20 g rucola
Lite rapsolja att steka i
4-8 hamburgerbröd

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2016/foodies-unite/systrarna-brydling-recept-1.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies