Ingredienser
Portioner: 10
Förberedelsetid: 20
Tillagningstid: 5-8
6 dl svarta bönor pÄ burk
1 msk olivolja
0,5 dl senapsfrön
2 msk chilipulver
1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin
0,5 tsk kardemummakÀrnor eller mald kardemumma
2 lökar, hackade
4,5 hg champinjoner, skivade
2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade
1,3 l svamp eller grönsaksbuljong⹠170 g tomatpasta
1-2 chipotlepeppar i adobosÄs. (alt chipotlepasta)
3 koppar riven ost (Monterey eller cheddar el likn)
1,5 dl lÀtt creme fraiche⹠1,5 dl hackad fÀrsk koriander
2 lime, i klyftor
Gör sÄ hÀr
Skölj bönorna. ( Om du anvÀnder torkade bönor, sÄ koka dem i vatten 2 min och lÄte dem stÄ i vatten 1 timme)
LÀgg olja, senapsfrö, chilipulver, kummin och kardemumma och frÀs i stekpannan ung 0,5 min. LÀgg i lök, svamp och tomatillos och lite vatten. LÄt det puttra under lock i 5-7 min och rör dÄ och dÄ. Ta av locket och lÄt saften koka bort i 10-15 min. LÀgg i buljong, tomatpasta och chipotle och rör om.
HÀll i tillsammans med bönorna och koka pÄ hög 5-8 tim. tills bönorna blivit krÀmiga.
Servera tillsammans med riven ost, en klick creme fraiche och klippt koriander.
Lämna recension
Vegetarisk Gryta
Portioner: 10
Förberedelsetid: 20
Tillagningstid: 5-8
6 dl svarta bönor pÄ burk
1 msk olivolja
0,5 dl senapsfrön
2 msk chilipulver
1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin
0,5 tsk kardemummakÀrnor eller mald kardemumma
2 lökar, hackade
4,5 hg champinjoner, skivade
2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade
1,3 l svamp eller grönsaksbuljong⹠170 g tomatpasta
1-2 chipotlepeppar i adobosÄs. (alt chipotlepasta)
3 koppar riven ost (Monterey eller cheddar el likn)
1,5 dl lÀtt creme fraiche⹠1,5 dl hackad fÀrsk koriander
2 lime, i klyftor