Ingredienser
4 port
- 300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor
- 4 ark rispapper
- 1 morot i tunna, tunna strimlor
- 4 blad isbergssallad
- 1 mango i tunna strimlor
- 0,5 gurka i tunna strimlor
- färsk mynta
- färsk koriander
- 0,5 röd chili
- böngroddar
- 1 dl jordnötter hackade
Dippsås 1
- 1-2 lime saften av
- 0,5 dl fisksås
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 3 msk socker gärna råsocker
- 2 msk vatten
Dippsås 2
- 1 dl hoisinsås från asiatiska hyllan
- 1 msk lime
- Blötlägg rispappret i varmt vatten cirka 15 sekunder tills de mjuknat. Lyft sedan upp dem och lägg mellan rena kökshanddukar. Se till att de inte ligger omlott, då klibbar de lätt fast.
- Lägg ett rispapper på en ren skärbräda eller annat slätt underlag. Lägg, ca 5 cm från kanten närmast dig, ett salladsblad och sedan vildsvinsstrimlorna och alla övriga ingredienser.
- Rulla ett varv ifrån dig och vik sedan in sidorna, rulla sedan färdigt till ett paket. Servera rullen hel som till höger i bilden, eller skär den diagonalt i två bitar som i mitten av bilden.
- Servera med små skålar med dippsås.
Lämna recension
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
4 port
- 300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor
- 4 ark rispapper
- 1 morot i tunna, tunna strimlor
- 4 blad isbergssallad
- 1 mango i tunna strimlor
- 0,5 gurka i tunna strimlor
- färsk mynta
- färsk koriander
- 0,5 röd chili
- böngroddar
- 1 dl jordnötter hackade
Dippsås 1
- 1-2 lime saften av
- 0,5 dl fisksås
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 3 msk socker gärna råsocker
- 2 msk vatten
Dippsås 2
- 1 dl hoisinsås från asiatiska hyllan
- 1 msk lime