Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Viktoriakaka 10bitar

Inga recensioner än
Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 dl hallonmarmelad

Garnering:
florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt.

2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan kallna.

4. Dela kakan i under- och överdel.

5. Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen.

6. Täck den undre halvan med gräddblandningen och lägg den övre ovanpå. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 tim så blir den saftig och god.

7. Sikta lite florsocker över kakan innan servering.

Jag älskar te och gör gärna som engelsmännen och dricker afternoon tea. På de engelska teborden ståtar ofta en Viktoriakaka.

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Viktoriakaka 10bitar

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 dl hallonmarmelad

Garnering:
florsocker

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dryckrecept/viktoriakaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies