Villkor

Viktoriakaka 10bitar

0 stjärnor
Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 Àgg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl vispgrÀdde
1 dl hallonmarmelad

Garnering:
florsocker

Gör sÄ hÀr

1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt.

2. TillsÀtt Àggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje Àgg. TillsÀtt mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jÀmn smet.

3. HĂ€ll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diameter. GrĂ€dda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. KĂ€nn med en sticka om den Ă€r klar. LĂ„t kakan kallna.

4. Dela kakan i under- och överdel.

5. Vispa grÀdden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen.

6. TÀck den undre halvan med grÀddblandningen och lÀgg den övre ovanpÄ. LÄt kakan stÄ kallt och övertÀckt i minst 8 tim sÄ blir den saftig och god.

7. Sikta lite florsocker över kakan innan servering.

Jag Àlskar te och gör gÀrna som engelsmÀnnen och dricker afternoon tea. PÄ de engelska teborden stÄtar ofta en Viktoriakaka.

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Viktoriakaka 10bitar

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 Àgg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl vispgrÀdde
1 dl hallonmarmelad

Garnering:
florsocker

https://cervera.se/globalassets/recept/drycker/viktoriakaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies