Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Vörtbröd i gjutjärnsgryta

3 stjärnor
Recept: Mitt Kök

Ingredienser

1 limpa

25 g jäst (färsk)
3 dl fingervarmt vatten
3 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl

Instruktioner

1. Lös upp jästen i den fingervarma vatten- och mjölkblandningen.
2. Tillsätt satt och mjöl och knåda degen. Den kan vara aningen kladdig men behöver knådas lite grann innan den får jäsa.
3. Jäs under bakduk 1 timme.
4. Häll därefter ut degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt.
5. Forma degen till en boll, linda in den i en mjölad bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 min.
6. Sätt på ugnen på 250 grader och ställ in gjutjärnsgrytan.
7. När degen jäst färdigt tar du ut grytan, strör lite mjöl i botten på den och lägger i degen.
8. Sätt på locket till grytan och ställ in längst ned i ugnen. Grädda 20-25 minuter. Ta därefter av locket, sänk temperaturen till 225 grader och grädda ytterligare cirka 15 minuter. Klart!

Film med receptet hittar du här!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Ellen
5 stjärnor
01 december 2017 14:35:29
Det är inga russin, ingen sirap eller vörtmix i receptet men i videon?
Jäniz
1 stjärnor
23 november 2017 09:31:28
Vörtbröd?

Vörtbröd i gjutjärnsgryta

1 limpa

25 g jäst (färsk)
3 dl fingervarmt vatten
3 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dessertrecept/600x600_vortbrod-i-gjutjarnsgryta.jpg
0.6 2

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies