Villkor

Yellow tail tuna sashimi

0 stjärnor
Recept: Vikingsun

Ingredienser

Till 4 bitar sashimi

En kyld Satake saltsten
100 g msc-märkt spöfångad Gulfenad tonfisk (West/Central Pacific)
1 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 tsk finriven ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
Majonnäs i TrePipEn
Rostad lök
Salladslök

En riktigt läcker sashimi som kan varieras i oändlighet både när det gäller huvudråvaran och toppings.

Gör så här

- Kyl salstenen i frysen i 30 minuter eller 2 timmar i kylskåp.
- Vispa ihop lime, honung, ingefära och vitlök.
- Skär tonfisken i fyra lika stora centimetertjocka skivor. Pensla bitarna med marinaden.
- Rimma tonfiskbitarna på saltstenen i en minut. Vänd dem och toppa vackert med majonnäs, strö över rostad lök och lite fint skuren salladslök.
- Servera direkt från saltstenen, tonfisken rimmas på cirka 1 - 2 minuter per sida.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Yellow tail tuna sashimi

Till 4 bitar sashimi

En kyld Satake saltsten
100 g msc-märkt spöfångad Gulfenad tonfisk (West/Central Pacific)
1 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 tsk finriven ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
Majonnäs i TrePipEn
Rostad lök
Salladslök

En riktigt läcker sashimi som kan varieras i oändlighet både när det gäller huvudråvaran och toppings.

https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x600_yellow-tail-tuna-sashimi.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies