Ingredienser
Till 4 bitar sashimi
En kyld Satake saltsten
100 g msc-märkt spöfångad Gulfenad tonfisk (West/Central Pacific)
1 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 tsk finriven ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
Majonnäs i TrePipEn
Rostad lök
Salladslök
En riktigt läcker sashimi som kan varieras i oändlighet både när det gäller huvudråvaran och toppings.
Gör så här
- Kyl salstenen i frysen i 30 minuter eller 2 timmar i kylskåp.
- Vispa ihop lime, honung, ingefära och vitlök.
- Skär tonfisken i fyra lika stora centimetertjocka skivor. Pensla bitarna med marinaden.
- Rimma tonfiskbitarna på saltstenen i en minut. Vänd dem och toppa vackert med majonnäs, strö över rostad lök och lite fint skuren salladslök.
- Servera direkt från saltstenen, tonfisken rimmas på cirka 1 - 2 minuter per sida.
Lämna recension
Yellow tail tuna sashimi
Till 4 bitar sashimi
En kyld Satake saltsten
100 g msc-märkt spöfångad Gulfenad tonfisk (West/Central Pacific)
1 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 tsk finriven ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
Majonnäs i TrePipEn
Rostad lök
Salladslök
En riktigt läcker sashimi som kan varieras i oändlighet både när det gäller huvudråvaran och toppings.