Villkor

Alvar Aalto Collection

Mest känd i Alvar Aalto Collection är Alvar Aalto vas. Denna berömda Iittala vas kallas också Savoy vas och Iittala tulpanvas. Alvar Aalto vasen finns i många färger och storlekar. På Cervera finns även skålar och ljuslyktor från Iittala med dessa vackra vågmönster.

 

Alvar Aalto vas

Alvar Aalto vasen är ett av de mest kända glasföremålen i världen. Glasvasen i Alvar Aalto Collection har genom åren blivit en symbol för skandinavisk design och tidlös formgivning med sin vågiga design, aalto betyder just våg på finska. De sägs vara inspirerad av Finlands alla sjöar då upphovsmannen till Alvar Aalto Collection-vasen, Alvar Aalto, är en av Finlands mest kända designers.

Alvar Aalto designade denna vas 1936 och året efter gjorde den stor succé när den presenterades på världsutställningen i Paris. Sedan dess har Alvar Aalto-serien utökats med många olika färger och storlekar men formen på Savoyvasen är tidlös och har ej ändrats.

 

Iittala Savoyvas

Den ikoniska glasvasen från Iittala kallas förutom Alvar Aalto-vasen ju även för Savoyvasen. Detta för att Alvar Aalto tillsammans med sin fru Aino Aalto år 1937 inredde restaurang Savoy i Helsingfors med bland annat denna vas. Därav har den fått namn efter restaurangen som än idag är öppen.

 

Alvar Aalto vasstorlekar

De vaser som ingick i inredningen av Savoy var 14 cm höga men idag finns flera olika storlekar i Alvar Aalto Collection.

Alvar Aalto vas 16 cm är mest vanlig men den finns allt från en stor 27 cm vas till en liten Alvar Aalto vas 12 cm.

 

Iittala tulpanvas

Kronan i Alvar Aalto Collection har alltid varit Alvar Aalto vasen. Genom åren har den blivit en av de mest kända glasvaserna i världen. Många bord har prytts med den vågiga glasvasen från Iittala fylld med snittblommor. Tulpaner har blivit den blomma som mest av allt förknippas med att ha i vasen. Så till den grad att idag går glasvasen från Iittala under smeknamnet tulpanvasen.

 

Alvar Aalto Collection färger

När Iittalas vågvas kom ut på marknaden så lanserades den i fem olika färger och genom åren har ett antal färger tillkommit.

Alvar Aaltos glasvas firade till exempel 80 år 2016 med en ljuvlig jubileumsvas i smaragdgrön färg som är lite ljusare i färgen än klassisk mossgrön färg på vasen.

 

Alvar Aalto Collection skål

Det har under åren tillkommit olika glasprodukter i Alvar Aalto Collection. Idag finns också Alvar Aalto skålar i olika storlekar, från de minsta skålarna som är 7,5 cm och perfekta för att ha snacks, oliver och annat småplock i till en större Alvar Aalto Collection skål 19,5 cm som du kan använda till förrätter, ha ljus i eller vad som du tycker är fint.

 

Alvar Aalto Collection ljuslykta

I kollektionen ingår vågmönstrade glasskulpturer speciellt för att ha ljus i. De underbara Iittala ljuslyktorna har det vågiga mönstret som kännetecknar hela kollektionen passar lika bra som lykta för värmeljus för sig eller matchande med övriga produkter i Iittalas glaskollektion.

 

Alvar Aalto gåvoset

Att alla produkter i Alvar Aalto Collection är både fina och tidlösa, både enskilt och tillsammans, gör att de är perfekta som presenter. Vare sig du ska ge bort en bröllopspresent, födelsedagspresent eller gåva till anställda och medarbetare är Alvar Aalto-produkter ett säkert kort.

Det finns också ett antal vasset och gåvoset från Iittala att köpa på Cervera som är väldigt uppskattade att få.

 

Alvar Aalto Collection på Cervera

Hos oss på Cervera finns ett stort antal föremål i Alvar Aalto Collection till bra priser. Allt från minsta ljuslykta 7 cm till en riktigt stor Savoyvas 27 cm. Dessa glasprydnader från Iittala finns i olika färger men har alla samma underbara vågiga form.

Alvar Aalto vas från Iittala - Stort sortiment Alvar Aalto vas från Iittala - Stort sortiment

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies