Villkor

Målerås Glasbruk

Målerås Glasbruk har funnits ända sedan 1890. I sortimentet hittar du glas utöver det vanliga. Vare sig det är en skål, vas, ett vinglas eller en ljuslykta som du söker hittar du det i Målerås Glasbruks sortiment.

På Målerås Glasbruk arbetar nytänkande formgivare tillsammans med erfarna glasblåsare, glasmålare och gravörer. Tillsammans förnyar de glasets formspråk. Kärleken till det svenska glaset står alltid i fokus.

Målerås glas

Målerås Glasbruk kan glas. I sortimentet hittar du både bruksglas och konstglas.

Mats Jonasson – Målerås Glasbruk

Mats Jonasson började arbeta som gravörlärling vid glasbruket redan 1959. Sedan dess har han arbetat tillsammans med flera stora glaskonstnärer. Mats Jonasson säger själv att han gärna inspireras av de svenska skogarna.

Ludvig Löfgren – Målerås Glasbruk

Ludvig Löfgren tar fram glas utöver det vanliga. Hans design känns nytänkande och uppfriskande. Sedan 2013 har Ludvig Löfgren varit en av Målerås Glasbruks fem designers.

Erika Höglund – Målerås Glasbruk

Erika Höglund var redan som barn fascinerad över samspelet mellan glasblåsare och designer. Erika Höglund arbetade som anställd formgivare hos Målerås Glasbruk 1997–2009.

Målerås Glasbruk | Glas och skålar Målerås Glasbruk | Glas och skålar

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies