Villkor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en av våra mest folkkära kockar. Han har tagit fram stekpannor och köksredskap med fokus på matglädje, kvalitet, återvinning och miljö. Hans ONEPan Stekpanna är en svensktillverkad, återvinningsbar PFAS-fri stekpanna. Dessutom finns i serien By Tareq Taylor skärbrädor, grytor och kakformar.

Tareq Taylor ONEpan Stekpanna

En ONEPan är tillverkad av återvunnen aluminium med non-stick coating med keramisk beläggning. Stekpannan är tillverkad i Sverige och är en helt PFAS-fri stekpanna.

Anledningen att den heter One Pan är att du inte kommer behöva köpa någon annan stekpanna då stekpannan ingår i ett cirkulärt retursystem. När ytan slitits ner kan du returnera stekpannan och samtidigt köpa/beställa en ny. Den stekpanna du skickat tillbaka restaureras och kan sen användas igen.

Kokkärl By Tareq Taylor

Han har tagit fram ett antal serier med fokus på kvalitet, återvinning och miljö med stekpannor, grytor och kastruller i återvunna och hållbara material:

  • King Edward

    Stekpanna, gryta och kastrull i rostfritt stål med silikon på handtaget och keramisk beläggning med non-stick funktion. Kan användas på alla värmekällor, även induktionsspis.

  • Vivian

    Gryta och stekpanna av gjuten aluminium. Båda har keramisk non-stick beläggning, kan användas med alla värmekällor, inklusive induktionshäll samt kan användas i ung upp till 240 grader.

  • Ellen

    Döpta efter hans dotter är detta stekpannor i olika storlekar: Stekpanna 20 cm, Stekpanna 24 cm samt Stekpanna 28 cm, som är tillverkade av satinpolerat rostfritt stål med sandwichbotten, det vill säga en aluminiumkärna omgiven av rostfritt stål, där det yttersta skiktet är magnetiskt. Stekpannorna kan användas på alla värmekällor, och även i ugn.

Kakform Pecan

Om du vill tillaga Tareq Taylors recept på äppelkaka så kan du använda hans kakform Pecan.

I samma serie Pecan finns även brödform och Cupcake-/Kanelbullsform och Muffinsformar.

Formarna är tillverkade av silikon som gör det enkelt att få ut ditt bakverk när det är färdiggräddat. Kan frysas, diskas i diskmaskin och tål temperaturer på upp till 220 grader.

Traktörpanna Amandine By Tareq Taylor

En sautépanna av satinpolerat rostfritt stål med en aluminiumkärna som gör att värmen fördelas jämnt. Tål alla värmekällor, inklusive ugn.

Det finns också en gryta Amandine och kastrull Amandine som är tillverkade i samma satinpolerade rostfria stil.

Tareq Taylor kockknivar

Som många kockar anser han att knivarna är bland de viktigaste verktyg en kock har i köket. Därför har han lanserat ett antal knivar under namnet Kitchenware by Tareq Taylor. I serien med högkvalitativa knivar i rostfritt stål finns bland annat en kockkniv, brödkniv och en skalkniv.

Köksredskap By Tareq Taylor

Förutom köksknivar har han även varit med att ta fram ett antal andra grundläggande köksredskap som skärbräda, salt och pepparkvarnar, grytsked och spagettisked, som med sin höga kvalitet gör så att det blir enkelt att dela hans passion för matlagning.

Vem är Tareq Taylor

Just passionen för matlagning är något som genomsyrat hela hans karriär sen han startade som kock i mitten av 1980-talet.

Han har drivit ett flertal restauranger i Malmö och gett ut ett antal kokböcker, bland annat Mat på en plåt och Det goda livet.

Han har även blivit en uppskattad programledare för tv-program som Trädgårdstider och Tareq Taylors matresa. För den senare tv-serien vann han TV-priset Kristallen för årets TV-personlighet. Dessutom vann han 2017 tv-programmet Kockarnas Kamp.

På tal om tv och priser så fick han julen 2021 hedersuppdraget att vara julvärd i SVT.

Förutom detta uppskattade uppdrag har han även gjort ett antal omtyckta Sommarprat i Sveriges Radio.

Tareq Taylor - Stekpanna & köksredskap Tareq Taylor - Stekpanna & köksredskap

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies