Villkor

Vårt hållbarhetsarbete

Av | 01 juni 2022

Här hittar du information kring vårt hållbarhetsarbete, alltifrån vår senaste hållbarhetsrapport till spännande saker och projekt vi har på gång. Vi vill bidra till, och verka för, en hållbarare konsumtion och minska slit-och-släng-handlandet. Detta gör vi genom att sälja produkter av riktigt hög kvalitet som följer med riktigt länge – på sikt är det bättre både för jordklotet och plånboken.

Vad gör vi?

Vi på Cervera har tagit viktiga steg längs vägen inom hållbarhetsområdet och under kommande år ser vi fram emot att höja ambitionen ytterligare. Vi har som mål att bli en aktör som driver hållbarhetsfrågor inom vår bransch framåt. En annan viktig del är att inspirera och möjliggöra för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Det handlar bland annat om att vi vill minska miljöpåverkan av våra produkter för våra kunder samt öka kravställningen gentemot våra leverantörer att ta ansvar genom hela produktionskedjan.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Produkter

För oss på Cervera är det viktigt att produkterna vi erbjuder våra kunder är säkra att använda. Alla produkter är omsorgsfullt utvalda och skulle produkten inte motsvara våra höga krav på produktsäkerhet och kvalitet tar vi inte in den i vårt sortiment. Vi säkerställer vår kravställning genom att identifiera och reducera riskfaktorer samt göra medvetna val i hela värdekedjan från materialval till färdig produkt.

Sedan juni 2022 klimatberäknar vi dessutom våra produkters koldioxidavtryck för att som bolag ställa om i linje med det globala klimatmålet enligt Parisavtalet.

 

Läs mer om kvalitet och produktsäkerhet här

Läs mer om våra klimatberäkningar på produkter

Cirkuläritet

Välj med omsorg, vårda produkten, återanvänd och återvinn. Genom att ge nytt och förlängt liv till kvalitetsprodukter som hör hemma kring kök och matplats minskar vi slit och släng - och vår påverkan på planeten. Få tips och trix på hur du får dina produkter från oss att hålla ännu längre.

Läs mer om cirkuläritet här

Produktion

Innan vi skriver ett avtal med en leverantör säkerställer vi att leverantören har ett systematiskt arbete för uppföljning inom samtliga områden i vår uppförandekod. Vid brister har vi en dialog med leverantören och hittar en gemensam väg framåt. Om en leverantör eller underleverantör inte lever upp till uppförandekoden agerar Cervera, oavsett var i leverantörskedjan bristen uppstått. På Cervera tvekar vi inte att avsluta ett samarbete om inte uppförandekoden kan efterlevas.

Läs mer om arbetet i produktion här

Socialt engagemang

Som företag vill Cervera ta ansvar och förbättra de sociala- och miljömässiga aspekterna för de produkter vi säljer. Cervera är medlemmar i olika branschorganisationer, nätverk, föreningar och initiativ för att få mer information och kunskap för att stärka vårt arbete inom hållbarhet kopplat till produktsäkerhet, lagstiftning, kemikaliehantering och sociala frågor. Vi är även samarbetspartner och stöttar olika organisationer kopplat till hållbarhet. 

Läs mer om våra initiativ, socialt ansvar och samarbetspartners här

Vårda och förläng livslängden på dina saker. För att få riktigt lång hållbarhet på sina produkter så finns det en grundregel: Satsa på kvalitet och köp inte slit och släng- produkter som du måste byta ut efter bara ett par år. Det tjänar varken du eller miljön på. Om du väljer bra produkter med lång hållbarhet kan du med rätt omvårdnad se till att du inte behöver byta ut dem på många år framöver – kanske inte alls till och med!

Läs mer om hur du förlänger hållbarheten på några av hushållets vanligaste produkter här 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies