Villkor

Vårt hållbarhetsarbete

Här hittar du information kring vårt hållbarhetsarbete, alltifrån vår senaste hållbarhetsrapport till spännande saker och projekt vi har på gång. Vi vill bidra till, och verka för, en hållbarare konsumtion och minska slit-och-släng-handlandet. Detta gör vi genom att sälja produkter av riktigt hög kvalitet som följer med riktigt länge – på sikt är det bättre både för jordklotet och plånboken.

Vad gör vi?

Vi på Cervera har tagit viktiga steg längs vägen inom hållbarhetsområdet och under kommande år ser vi fram emot att höja ambitionen ytterligare. Vi har som mål att bli en aktör som driver hållbarhetsfrågor inom vår bransch framåt. En annan viktig del är att inspirera och möjliggöra för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Det handlar bl.a. om att vi vill minska miljöpåverkan av våra produkter för våra kunder samt öka kravställningen gentemot våra leverantörer att ta ansvar genom hela produktionskedjan.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Utfasning av PFAS 

Vi är måna om att produkter vi säljer är säkra att använda och inte innehåller skadliga kemikalier. Därför har vi beslutat att aktivt arbeta med att fasa ut produkter som innehåller PFAS-ämnen. Vår ambition är att fasa ut PFAS till år 2025, vilket är en stor utmaning men genom att vi agerar nu hoppas vi att tillsammans med vår bransch kunna ställa om till PFAS-fritt fram till dess.  

Läs om vår utfasning av PFAS. 

Hållbara stekpannor

Ett av kökets mest använda verktyg är stekpannan, därför tycker vi det är extra viktigt att den håller riktigt länge och inte avger några hälsovådliga kemikalier. Vi rekommenderar materialen gjutjärn, kolstål, rostfritt stål och kermaiska beläggningar. 

Läs mer om våra hållbara stekpannor. 

PFAS-fri non stick

Här hittar du de kok- och stekkärl i keramisk beläggning som vi har låtit utföra externa tester på tillsammans med IVL. Produkter har inte uppvisat några identifierbara halter av de vanligaste PFAS-ämnena och vi rekommenderar dessa som ett miljövänligare alternativ istället för traditionella nonstick-beläggningar.

Se alla våra PFAS-fria produkter. 

Bättre Val

En enkel sak för att minska sitt avtryck på vårt jordklot är att sätta stopp för slit-och-släng. Genom att konsumera medvetet och istället investera i kvalitet som håller över tid spar du både pengar och på  jordens resurser.

För att göra det enklare att göra ett långsiktigt val när du handlar hos oss har vi gett några av våra produkter märkningen Bättre Val. 

Läs mer om Bättre Val-märkningen.

Cervera Vintage

Med Cervera Vintage vill vi skapa en värld av tidlösa epoker, nyskapande uttryck, klassiska ikoner och kärlek till färg och form. Men också bidra till en cirkulär ekonomi. Genom att ge nytt och förlängt liv till kvalitetsprodukter som hör hemma kring kök och matplats minskar vi slit och släng - och vår påverkan på planeten. 

Läs mer om Cervera Vintage.

Cerveras Hållbara Affärer 2019/2020

Här hittar du vår hållbarhetsrapport. I den presenterar vi hur vårt företag tar ansvar för miljö, etik och socialt frågor i vår verksamhet. Rapporten gäller året 2019/2020 och vi har utgått ifrån Global Reporting Initiatives (GRI) riktlinjer för hållbarhetsrapportering. 

Läs vår hållbarhetsrapport.

Produktsäkerhet

För oss på Cervera är det viktigt att produkterna vi erbjuder våra kunder är säkra att använda. Alla produkter är omsorgsfullt utvalda och skulle produkten inte motsvara våra höga krav på produktsäkerhet och kvalitet tar vi inte in den i vårt sortiment. Vi säkerställer vår kravställning genom att identifiera och reducera riskfaktorer samt göra medvetna val i hela värdekedjan från materialval till färdig produkt.

Läs mer om vårt produktsäkerhetsarbete.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies