Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Fermentera mera!

Av | 16 oktober 2017

Att fermentera (alltså att mjölksyrajäsa) ökar stadigt i popularitet – vi lagar kimchi, pickles och surkål mer än vi någonsin gjort. Förutom att resultatet blir väldigt gott så är det ett enkelt sätt att ta tillvara på årets skörd och förlänga råvarornas livstid. Det tar sin lilla tid, men å andra sidan sköter processen sig själv!

Med Kilners fermenteringsset blir det svårt att misslyckas. De keramiska stenarna säkerställer att råvarorna alltid är nedsänkta under vätskans yta, och locket med inbyggd luftsluss säkerställer att inga bakterier tar sig in och förstör jäsningsprocessen. 

Enkelt recept på fermenterad rödkål:

1,5 rödkålshuvud
2,5 äpplen
22 korianderfrön
3 msk salt
15 enbär
1 liter vatten

Skiva rödkålen fint, kärna ur och riv äpplena.
Mortla kryddorna.
Blanda allt i en stor skål, ”massera” gärna kålen för att frigöra alla vätskor.
Packa kålblandningen tight i fermenteringssetet och häll på vattnet.
Lägg på de keramiska stenarna. Ta bort eventuella rester runt öppningen.
Förslut burken och fyll luftslussen med vatten.
Låt stå i rumstemperatur (17,8-24 grader) i minst 4-6 veckor.
Smaka av regelbundet och häll upp kålen i en lufttät burk när du är nöjd med smaken.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies