Villkor

Fermentera mera!

Av | 16 oktober 2017

Att fermentera (alltsĂ„ att mjölksyrajĂ€sa) ökar stadigt i popularitet – vi lagar kimchi, pickles och surkĂ„l mer Ă€n vi nĂ„gonsin gjort. Förutom att resultatet blir vĂ€ldigt gott sĂ„ Ă€r det ett enkelt sĂ€tt att ta tillvara pĂ„ Ă„rets skörd och förlĂ€nga rĂ„varornas livstid. Det tar sin lilla tid, men Ă„ andra sidan sköter processen sig sjĂ€lv!

Med Kilners fermenteringsset blir det svĂ„rt att misslyckas. De keramiska stenarna sĂ€kerstĂ€ller att rĂ„varorna alltid Ă€r nedsĂ€nkta under vĂ€tskans yta, och locket med inbyggd luftsluss sĂ€kerstĂ€ller att inga bakterier tar sig in och förstör jĂ€sningsprocessen. 

/link/ecf28ae11be848f1b6b2e7c1de1e8344.aspx

Enkelt recept pÄ fermenterad rödkÄl:

1,5 rödkÄlshuvud
2,5 Àpplen
22 korianderfrön
3 msk salt
15 enbÀr
1 liter vatten

Skiva rödkÄlen fint, kÀrna ur och riv Àpplena.
Mortla kryddorna.
Blanda allt i en stor skĂ„l, ”massera” gĂ€rna kĂ„len för att frigöra alla vĂ€tskor.
Packa kÄlblandningen tight i fermenteringssetet och hÀll pÄ vattnet.
LÀgg pÄ de keramiska stenarna. Ta bort eventuella rester runt öppningen.
Förslut burken och fyll luftslussen med vatten.
LÄt stÄ i rumstemperatur (17,8-24 grader) i minst 4-6 veckor.
Smaka av regelbundet och hÀll upp kÄlen i en lufttÀt burk nÀr du Àr nöjd med smaken.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies