/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Jobba hemifrån

Jobba hemifrån
Jobba hemifrån
Vi är många som på senaste tiden börjat jobba hemifrån. Det har vi på Cervera också. Här kommer 10 av våra bästa tips för att arbetet hemma ska bli så effektivt och skönt som möjligt.
1. Se arbetet som en uppgift, inte en tid. När du jobbar hemma är det ingen som egentligen mäter din tid. Det kritiska är att du uppnår det du åtagit dig. Med det sagt är det fortfarande en bra idé att avsätta specifik arbetstid för dig själv.
2. Försök att jobba mer i molnet och undvik så gott det går att spara ned dokument lokalt. Det finns massor av bra lösningar för detta tillgängliga på marknaden. 
3. Ha bara en prioriterad kanal för kommunikation. Vi använder Teams men Slack eller någon annan tjänst fungerar lika bra. Mailen bör endast användas för extern kommunikation.
4. Skriv ner och dela information. När man jobbar hemma är det inte alltid så lätt att bara vända sig till en kollega och fråga om man glömt något, därför är delade dokumentation ett smart tips. Det här fungerar väldigt bra om man dessutom arbetar olika tider på dygnet. 
5. Glöm inte bort avstämningarna. Vi börjar och avslutar varje dag med en avstämning. På morgonen går vi igenom teamets övergripande mål för dagen och varje individs egna uppgifter. På eftermiddagen håller vi en snabb avstämning för att kolla att alla mår bra och är på banan.
6. Även om arbete hemifrån är flexibelt måste du fortfarande vara tillgänglig och bokningsbar för digitala möten under kontorstid, kanske så bara för en virtuell fika?
7. Glöm inte bort att du måste äta och dricka även när du är hemma. En bra kaffebryggare med ordentlig varmhållning är guld värd. Likaså förberedd mat, släng ihop ett storkok så har du i några dagar.

8. Se till att alla förstår att dina arbetstimmar hemma är lika viktiga som om du vore på din "riktiga" arbetsplats. Tänk också på att ha förståelse för allas varierande livssituation, ibland kommer du att höra barn och andra ljud i bakgrunden på videosamtalen. Det är okej.
9. Glöm inte bort det sociala. Man kan snabbt bli lite ensam utan sina kollegor. Ta en kopp kaffe och hör hur dina kollegor mår ett par minuter i början av möten även om de är digitala, och då gärna med kameran på. Det gör allas dag lite trevligare.
10. Ut och rör på dig. Det blir inte många steg om arbetsplatsen är vid köksbordet. Ta en promenad på lunchen eller när det passar.