Villkor

Global

Företaget Yoshida Metal co. från Japan började under år 1954 att tillverka ihåliga knivar och efter några år började dom tillverka knivar med en ny typ av stål som var mer motståndskraftigt mot rost, den nya typen av stål blev sedermera blev känd som japanskt stål. År 1985 började man sammanföra dessa tekniker vilket i sin tur ledde till en serie på 12 knivar som döptes till Global.

Tillverkningen

Global framför sitt hantverk med stolthet och har gjort sedan över 30 år, knivarnas design har varit densamma sen start. Samma hantverk och process man använde för över 1000 år sedan till att smida samurajsvärden används vid tillverkningen av Globals knivar. Knivarna görs i tre delar som sedan svetsas ihop till en sömlös kniv. Först görs handtaget i två delar som stansas och pressas i det typiska mönstret med de kännetecknande groparna. Därefter tas knivbladet fram och slipas till deras typiska spets och efter det balanseras knivarna med en fyllnad av sand innan alla tre delar svetsas ihop till en sömlös design.

Andra varumärken har en avfasad kant innan knivseggen vilket gör att dessa knivar förlorar skarpheten snabbare och måste därför slipas oftare. Tack vare det skarpt vinklade bladet på Globals knivar blir de inte slöa lika snabbt som andra och behöver därför slipas mer sällan.

Skötselråd

En kökskniv från Global kan hålla i många år med rätt skötsel. Knivarna ska diskas för hand med diskmedel och torkas torra med en handduk. För att minska slitaget på dina knivar behöver dom förvaras i ett knivblock eller på en magnet. Då Globals knivar görs av ett annat stål än andra köksknivar rekommenderar vi att den slipas med Globals slipsten

Globals serier

Global Classic

Global Ni

Global SAI

 

Global tillbehör 

Letar du efter tillbehör till dina globalknivar hittar du dem här - Tillbehör Global

 

Global Knivar | Stort utbud av globalknivar Global Knivar | Stort utbud av globalknivar

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies