/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Global

Global tar fram köksknivar av högsta kvalitet. Söker du en brödkniv, grönsakskniv, filékniv, skalkniv, ett knivställ eller ett knivblock hittar du det hos varumärket. Unna dig ett Global knivset.
Populära serier är Classic, SAI och Ni.
Global
Global
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
211 produkter
40 av 211 produkter

Stort sortiment Global knivar

Global knivar håller högsta kvalitet. I vårt sortiment hittar du både knivset och knivar som du kan köpa styckvis. Välj mellan brödknivar, filéknivar, skalknivar, grönsaksknivar, kockknivar, ostknivar, ostronknivar, santukoknivar, tomatknivar, trancherknivar, tournierknivar och urbeningsknivar.

Ta hand om dina Globalknivar på rätt sätt

En kökskniv från varumärket kan hålla i många år med rätt skötsel. Knivarna ska diskas för hand med diskmedel och torkas torra med en handduk. För att minska slitaget på dina knivar behöver dom förvaras i ett knivblock eller på en magnet. Då Globals knivar görs av ett annat stål än andra köksknivar rekommenderar vi att den slipas med Globals slipsten

Brödkniv

Varumärket har ett brett utbud av brödknivar. Välj mellan brödknivar i flera olika storlekar, med olika specialiteter.

Filékniv

Vare sig det är en bred filékniv eller en styv kniv som du är på jakt efter hittar du med största sannolikhet kniven som du söker i Globals breda sortiment. Med en filékniv går det lätt att filea.

Skalkniv

Varumärket har skalknivar i olika storlekar och utföranden. Med en skalkniv kan du bland annat skala frukt eller rensa svamp.

Kockkniv

Det finns en kockkniv för alla i Globals sortiment. Välj mellan olika storlekar och olika slipningar.

Knivställ

Knivblock och knivställ är perfekta förvaring till dina knivar. Med rätt förvaring slits dina knivar inte i onödan. Dessutom vet du var du alltid var du har dina knivar och du behöver inte skära dig på knivar som ligger löst i kökslådan.

Knivtillbehör

Det finns även ett brett sortiment av tillbehör till Globalknivarna.

Så tillverkas Globalknivarna

Företaget framför sitt hantverk med stolthet och har gjort sedan över 30 år, knivarnas design har varit densamma sen start. Samma hantverk och process man använde för över 1000 år sedan till att smida samurajsvärden används vid tillverkningen av Globals knivar. Knivarna görs i tre delar som sedan svetsas ihop till en sömlös kniv. Först görs handtaget i två delar som stansas och pressas i det typiska mönstret med de kännetecknande groparna. Därefter tas knivbladet fram och slipas till deras typiska spets och efter det balanseras knivarna med en fyllnad av sand innan alla tre delar svetsas ihop till en sömlös design.
Andra varumärken har en avfasad kant innan knivseggen vilket gör att dessa knivar förlorar skarpheten snabbare och måste därför slipas oftare. Tack vare det skarpt vinklade bladet på Globals knivar blir de inte slöa lika snabbt som andra och behöver därför slipas mer sällan.

Om företaget

Företaget Yoshida Metal co. från Japan började under år 1954 att tillverka ihåliga knivar och efter några år började dom tillverka knivar med en ny typ av stål som var mer motståndskraftigt mot rost, den nya typen av stål blev sedermera blev känd som japanskt stål. År 1985 började man sammanföra dessa tekniker vilket i sin tur ledde till en serie på 12 knivar.