/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kimchi, kombucha och keramik

Kimchi, kombucha och keramik
Kimchi, kombucha och keramik
Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop
Vi har nått sensommarens sista akt och sneglar så smått mot en ny årstid - den tidiga hösten. Det är hög tid att längta efter allt det där mystiska och lite dova som den årstiden för med sig, från mysiga hemmamiddagar till förberedelserna att rusta hemmet för myssäsong. Det är också en tid då naturen skänker oss allt sitt bästa - skördarna hämtas hem och svamparna plockas. Vi söker oss tillbaka till köket för de större matlagningsprojekten och passar på att sko oss för den tidiga höstens alla projekt – med allt från hållbara stekpannor, rejäla skärbrädor, rediga knivar och dukar med keramik i mustiga säsongsfärger.
För den nya säsongen omfamnar vi influenser från öst och hämtar inspiration vad gäller både smak, färg och form från den östasiatiska kulturen – i en vacker krock med den skandinaviska minimalismen. Vi dukar med keramik i jordtoner och återgår till vardagen med hälsosamma inslag, med kimchi eller varför inte egen kombucha?
Välkommen till en ny säsong!
Kimchi, kombucha och keramik

Konnichiwa!

Det allra tydligaste tecknet på att en ny säsong står i farstun är hur vi stylar det dukade bordet – det här är några av de viktigaste nyheterna med vindar från öst som vinar: 
  • Att fira höstens intåg med mustig keramik i jordens många toner till det dukade bordet är en utmärkt idé. Bjud in till många och långa middagskonversationer och skapa en mysig och avslappnad stämning där man vill hänga kvar när höstmörkret sänker sig.
  • Blommor är a och o, och är en uppskattad stämningshöjare året om egentligen. Efter sommarens färgkavalkad och stora vildbuketter skruvas stämningen ner en aning. Minimalistiska snittblommor och enfärgade minibuketter som matchas med den avskalade keramiken ger ro till sinnena.
  • Våga färgat glas! Dryckesglas med karaktär, exempelvis med en rökig ton, ger ytterligare karaktär till en minimalistisk dukning.
  • Experimentera med texturer, blanda exempelvis matt porslin med glaserat lergods för att skapa det där djupet och dynamiken i dukningen. Addera träelement och linne för att få den där avslappnande symbiosen med naturen.
Kimchi, kombucha och keramik
Kimchi, kombucha och keramik
Kimchi, kombucha och keramik

Ett omsorgsfullt kök

Med ny säsong kommer ofta lusten att uppdatera och förnya. Passa på att investera i riktiga köks-heroes för att bygga ett långsiktigt kök över tid med tunga gjutjärnspannor, rejäla stekpannor och grytor och kastruller som kan vara med i många år.
  • Har du svårt att bestämma dig för vilken stekpanna som passar just dig? I vår stora stekpanneguide finns någonting för alla.
  • Hållbarhet är en parameter som bör finnas med när du utrustar ett kök långsiktigt. Vi har hjälpt dig en bit på vägen för att förstå hur du ska tänka.
  • Att förlänga livet på din köksutrustning är klokt ur många aspekter, inte minst för den egna plånboken och belastningen på vår jord. Att slipa sina knivar är någonting som allt för ofta glöms bort. Satsa därför på att köpa bra kvalitetsknivar som du kan slipa med jämna mellanrum. Visste du att du kan få dina knivar slipade hos Cervera förresten?