Bjud in till påskbuffè – 6 enkla recept!
Påsken närmar sig med stormsteg och här tipsar Cassandra Lundgren om hur du enkelt laddar upp inför en påskhelgen med allt som det hör till. Här bjuder hon på sina bästa recept för en lyckad påskbuffé med allt i från matiga pajer till bröd, röror, lax, äggrätter och självklart en söt dessert! Cassandra är matskribent, redaktör samt bloggar på http://fineday.se/.
Bakade vaktelägg i skinkform
Perfekta som en liten förätt eller ett tilltugg på festen.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
6 skivor serranoskinka
6 st vaktelägg
Salt
Peppar
Bladspenat
ev. rödlök
...
Valnötsbröd med kärnat smör
Valnötsbröd som serveras med kärnat smör och lättkokta ägg.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
...
Rödbets- och pepparrotsröra
Den här röran är god som pålägg på mackan eller att doppa grönsaksstavar i. Tillsätt lite vitlök och chili om du vill.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
1 kokt rödbeta
3 msk keso
1 tsk pepparrotskräm
1 näve spenat
ev. kapris
ev. hackad rödlök
...
Chilihummus
Goda och krämiga röror är ett måste på påskbordet. En eldig variant av originalet!
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
1 vitlöksklyfta
400 g kikärter
½ chilifrukt
½ tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
...
Lax- och avokadopaj
Gillar du lax lika mycket som Cassandra så kommer du älska den här pajen som passar perfekt till påsk.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
½ purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kallrökt lax
1 avokado
...
Rödbetspaj med spenat och ädelost
Paj hör en lyckad buffé eller brunch. Det passar till allt! Här är en variant med rödbetor, ädelost och spenat.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
400 g rödbetor
10 cm purjolök
100 g bladspenat
50 g ädelost
...
Citronpannacotta med mangopuré
Ladda upp med en enkel dessert som du kan förbereda i förväg och ha ståendes i kylen under middagen/brunchen.
Se hela receptet och instruktionerna HÄR!
3 gelatinblad
2 citroner
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 mango
...