Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Citronpannacotta med mangopuré

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

6 portioner

Citronpannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Exotisk mangopuré:
2 mango
Skalet från en halv citron
2-3 tsk honung

Till servering:
gula maränger, hallon

Citronpannacotta med mangopuré

INSTRUKTIONER

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna och toppa sedan pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Citronpannacotta med mangopuré

6 portioner

Citronpannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Exotisk mangopuré:
2 mango
Skalet från en halv citron
2-3 tsk honung

Till servering:
gula maränger, hallon

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/paskbrunch-cassandra-l/citronpannacotta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies