Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Lax- och avokadopaj

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
½ purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kallrökt lax
1 avokado

Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
2 dl riven ost
Dill
Salt och peppar

Lax- och avokadopaj

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 45 minuter och låt svalna. 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lax- och avokadopaj

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
½ purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kallrökt lax
1 avokado

Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
2 dl riven ost
Dill
Salt och peppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/paskbrunch-cassandra-l/lax--och-avokadopaj.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies