Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Valnötsbröd med kärnat smör

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

Valnötsbröd:
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl filmjölk
3 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2½ dl grovt rågmjöl

Kärnat smör:
3 dl vispgrädde (blir ca 100 g rent smör)
½ tsk havssalt
Ev smaksättare: rivet citrusskal, örter, vitlök

Till servering:
lättkokta ägg och annat pålägg

Valnötsbröd med kärnat smör

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman torra ingredienser till brödet och rör sedan ner sirap och filmjölk. Blanda samman till jämn smet och häll över i bakplåtsklädd form. Strö över valfria frön/nötter och toppa med lite havssalt. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet svalna och börja med smöret.

Vispa grädden länge till smörkulor. Ta kulorna och sätt samman till gemensam stor smörklump. Tvätta smörklumpen under rinnande vatten och ”krama ur” smörvätskan som samlats. Blanda eventuellt i havssalt, rivet citrusskal, vitlök, örter eller annan smaksättare.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Valnötsbröd med kärnat smör

Valnötsbröd:
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl filmjölk
3 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2½ dl grovt rågmjöl

Kärnat smör:
3 dl vispgrädde (blir ca 100 g rent smör)
½ tsk havssalt
Ev smaksättare: rivet citrusskal, örter, vitlök

Till servering:
lättkokta ägg och annat pålägg

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/paskbrunch-cassandra-l/valnotsbrod-hog.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies