Fri frakt & fria returer till butik
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Påskens huvudperson – ägget!

Av | 09 februari 2020

Ägg är väl ändå ett riktigt bra livsmedel? Det är nyttigt, gott och samtidigt finns det enorma möjligheter till variation. Inget är väl heller så förknippat med påsken som ägg? Att det blivit så beror till stor del på att det under fastan, som varade i 40 dagar innan påsk, inte var tillåtet att äta ägg. Samtidigt började hönsen värpa ägg igen efter den långa och mörka vintern, och när påsken kom fanns det ägg i överflöd att njuta av.

Serveringsförslag 1 - Pocherat ägg med sparris, örtfärskost och lax
En riktig vårig och enkel rätt som du slänger ihop på några minuter.

- Mixa blandade örter och färskost i en matberedare.
- Knäck ett ägg i en liten skål eller ett glas. Rör upp en virvel i det sjudande vattnet och låt ägget försiktigt glida ner. Låt koka i ca 3-4 minuter för en krämig gula. Ta upp med hålslev.
- Stek samtidigt sparris i en grillpanna.
- Bred färskosten på bröd och lägg på lax, sparris och ägget. Garnera med kryddgrönt, salt och nymalen svartpeppar.

Serveringsförslag 2 - Pocherade ägg, rökt lax och avocado på rågbröd
Lägg ett salladsblad, mosad avocado och en skiva rökt lax på en skiva rågbröd. Toppa med ett pocherat ägg. Mums!

Rödbetspicklade ägg
8 ägg
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 färska rödbetor
1 lök
1 tesked salt
1 kryddmått peppar

1. Koka äggen och låt svalna.
2. Skiva de färska rödbetorna och löken.
3. Koka ättiksprit, socker och vatten tillsammans med rödbetorna och låt svalna något.
4. Skala äggen och placera dem i en glasburk, häll sedan över lagen och låt stå i minst ett dygn.

De picklade äggen kommer få en härligt rosa färg och väcker uppmärksamhet på påskbordet!

Produkter till äggälskaren

Liknande artiklar

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies