Villkor

Chokladtryffelkaka

0 stjärnor
Recept: Systrarna Eisenman

Ingredienser

ca 12 bitar

450 g mörk choklad, av god kvalitet (60 - 70% kakaohalt)
225 g smör
6 ägg
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Vispad grädde och färska bär till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smör och mjöla kanterna på formen.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och socker i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning. Ta efter några minuter bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym.

Förbered ett vattenbad genom att sätta in en långpanna i ugnen och hälla i kokande vatten.

Häll smeten i formen. Grädda i vattenbadet i ugnen i ca 15 minuter.

Låt kallna på ett galler. Kakan kan antingen avnjutas kall och har då en fudgekonsistens eller rumstempererad och är då krämig. Servera med en klick grädde och färska bär.

En riktig dekadent kaka för den som älskar choklad!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Chokladtryffelkaka

ca 12 bitar

450 g mörk choklad, av god kvalitet (60 - 70% kakaohalt)
225 g smör
6 ägg
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Vispad grädde och färska bär till garnering

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2019/sommarfika/600x600-recept-chokladkaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies