Villkor

Focaccia med tomater & oregano

Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

500 g kokt, skalad potatis
ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjäst
2 ägg
1 tsk salt
1–2 tsk torkad oregano

Garnering:
¼–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk färsk, hackad oregano
flingsalt

Focaccia med tomater & oregano

Gör så här

1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jäst, ägg, salt och oregano i en köksassistentsskål. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och kör sedan på högre hastighet till en slät deg.

2. Dela degen i två delar. Tryck ner dem i varsin smord springform, ca 20 cm i diameter. Låt degarna jäsa under bakduk i ca 3 tim. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Pensla degarna med olivolja. Tryck ner halverade tomater, strö över hackad oregano och flingsalt.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 min. Täck eventuellt över dem i slutet av gräddningstiden med aluminiumfolie. Bröden serveras med fördel ljumma, men de är lika goda kalla.

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies