Villkor

Focaccia med tomater & oregano

0 stjärnor
Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

500 g kokt, skalad potatis
ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjÀst
2 Àgg
1 tsk salt
1–2 tsk torkad oregano

Garnering:
Œ–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk fÀrsk, hackad oregano
flingsalt

Gör sÄ hÀr

1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jÀst, Àgg, salt och oregano i en köksassistentsskÄl. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och kör sedan pÄ högre hastighet till en slÀt deg.

2. Dela degen i tvÄ delar. Tryck ner dem i varsin smord springform, ca 20 cm i diameter. LÄt degarna jÀsa under bakduk i ca 3 tim. SÀtt ugnen pÄ 225 grader.

3. Pensla degarna med olivolja. Tryck ner halverade tomater, strö över hackad oregano och flingsalt.

4. GrÀdda bröden mitt i ugnen i ca 30 min. TÀck eventuellt över dem i slutet av grÀddningstiden med aluminiumfolie. Bröden serveras med fördel ljumma, men de Àr lika goda kalla.

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Focaccia med tomater & oregano

500 g kokt, skalad potatis
ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjÀst
2 Àgg
1 tsk salt
1–2 tsk torkad oregano

Garnering:
Œ–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk fÀrsk, hackad oregano
flingsalt

/globalassets/recept/mat/focaccia-med-tomater--oregano.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies