Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Galetter med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsallad

Inga recensioner än
Recept: Systrarna Brydling

Ingredienser

4 portioner

Galetter
250 g bovetemjöl
5 dl cider/vatten
2 ägg
25 g smält smör
½ tsk salt
4 kokta skivade rödbetor
2 skalade och strimlade gula lökar
100 g smulad chevréost
2 msk honung
½ dl solroskärnor
färsk timjan till garnering
flingsalt och nymald svartpeppar

Spenatsallad
200 g bladspenat
1 rödlök
1 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja
½ krm salt
½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

Galetter
Blanda ut bovetet med cidern/vatten. Tillsätt ägg, smör och salt. Blanda till en jämn smet. Låt stå och svälla i minst 2 timmar.

Värm stekpanna. Smörj med lite fett. Häll på ett tunt lager smet, vicka pannan något och grädda 2 minuter på ena sidan.

Vänd och strö/lägg på ¼ av fyllningen på varje galett (dessa görs en och en). Grädda tills osten smält något.

Vik in kanterna och servera omgående. Strö på salt och peppar och garnera med färsk timjan och spenatsallad.


Spenatsallad
Skölj och spenaten och slunga torr i salladslunga eller torka med papper/handduk.

Skiva löken tunt och blanda med spenat.

Blanda vinäger, olja, salt och peppar och vänd runt med salladen vid servering.

 

PRODUKTER

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Galetter med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsallad

4 portioner

Galetter
250 g bovetemjöl
5 dl cider/vatten
2 ägg
25 g smält smör
½ tsk salt
4 kokta skivade rödbetor
2 skalade och strimlade gula lökar
100 g smulad chevréost
2 msk honung
½ dl solroskärnor
färsk timjan till garnering
flingsalt och nymald svartpeppar

Spenatsallad
200 g bladspenat
1 rödlök
1 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja
½ krm salt
½ krm nymald svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2016/foodies-unite/systrarna-brydling-recept-3.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies