/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Klassisk fransk omelett1 portion2–3 st äggVattenEn klick smörSaltSvartpepparTILLBEHÖRBabyspenatSilverlökOlivoljaCitronskal
Gör så här1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel. 2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.3. Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Klassisk fransk omelett

Ge dig själv en smak av det franska köket med detta recept på klassiska franska omelett. Med bara några få ingredienser skapas en enkel men elegant rätt som är perfekt för en snabb och läcker måltid. Ägg, vatten, smör, salt och svartpeppar är allt som behövs för att skapa den perfekta konsistensen och smaken i denna omelett. Servera den tillsammans med fräscht babyspenat, silverlök och en nypa olivolja för en hälsosam och läcker måltid. För att ge den extra franska touchen kan du också riva lite citronskal över omeletten för att lyfta smakerna. Ta dig tid att njuta av denna klassiska franska omelett och upptäck varför den har blivit en tidlös favorit i det franska köket.
Fransk omelett - Klassiskt recept
Ingredienser
1 portion

2–3 st ägg
Vatten
En klick smör
Salt
Svartpeppar

TILLBEHÖR
Babyspenat
Silverlök
Olivolja
Citronskal

Gör så här

1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel. 
2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.
3. Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Lämna recension