Klassisk fransk omelett1 portion2–3 st äggVattenEn klick smörSaltSvartpepparTILLBEHÖRBabyspenatSilverlökOlivoljaCitronskal
Gör så här1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel. 2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.3. Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Klassisk fransk omelett

Fransk omelett - Klassiskt recept
Ingredienser
1 portion
2–3 st ägg
Vatten
En klick smör
Salt
Svartpeppar
TILLBEHÖR
Babyspenat
Silverlök
Olivolja
Citronskal

Gör så här

1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel. 
2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.
3. Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.
Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås
Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg
Frukostpizza med ägg och avokado
Frukostpizza med ägg och avokado
Äggsallad med sparris och aioli
Äggsallad med sparris och aioli

Lämna recension