/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Äggsallad med sparris och aioliSALLAD1½ dl belugalinser4 ägg200 g grön sparris200 g vit sparris200 g gröna bönorblandad sallad3 sardeller (i bitar)AIOLI2 äggula4 tsk citronsaft1 tsk dijonsenap2 dl majsolja1 klyfta vitlöksalt och pepparTILL SERVERINGsurdegsbröd
Gör så här1. Börja med aiolin. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med citronsaft och senap och rör ihop. Häll olja i en fin stråle och vispa hela tiden tills majonnäsen tjocknar. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.2. Koka därefter linserna enligt anvisningen på förpackningen.3. Koka äggen krämiga, cirka 4 minuter.4. Koka sparris och bönor i ett par minuter i saltat vatten, de ska bara precis mjukna så koka inte för länge. Låt svalna.5. Lägg upp salladen på tallrik och toppa med sparris och bönor. Strö över linser och lägg på ägg och sardeller. Krydda med salt och peppar och avsluta med en klick aioli. Servera med ett gott surdegsbröd.

Äggsallad med sparris och aioli

Äggsallad med sparris och aioli
Ingredienser
SALLAD
1½ dl belugalinser
4 ägg
200 g grön sparris
200 g vit sparris
200 g gröna bönor
blandad sallad
3 sardeller (i bitar)

AIOLI
2 äggula
4 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
2 dl majsolja
1 klyfta vitlök
salt och peppar

TILL SERVERING
surdegsbröd

Gör så här

1. Börja med aiolin. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med citronsaft och senap och rör ihop. Häll olja i en fin stråle och vispa hela tiden tills majonnäsen tjocknar. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
2. Koka därefter linserna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Koka äggen krämiga, cirka 4 minuter.
4. Koka sparris och bönor i ett par minuter i saltat vatten, de ska bara precis mjukna så koka inte för länge. Låt svalna.
5. Lägg upp salladen på tallrik och toppa med sparris och bönor. Strö över linser och lägg på ägg och sardeller. Krydda med salt och peppar och avsluta med en klick aioli. Servera med ett gott surdegsbröd.

Lämna recension