/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Matig sallad med matvete3 dl matvete1 buljongtärning75 g småbladig salladsmix75 g grönkål2 stjälkar bladselleri1 dl gulärta4 rödbetor1 rödlökÖRTOLJA1 tsk dragon, torkad1 tsk timjan, torkad1 tsk basilika, torkad1 kruka persilja, färsk1-2 dl olja1 citron, zest + 1 msk saft GRAVAD ÄGGULA2 ägg1 dl salt1 dl strösocker
Gör så här1. Separera äggulorna och blanda sedan socker och salt. Häll hälften i en behållare som går att försluta. Gör små gropar för äggulorna och lägg försiktigt ner dem. Häll över resterande saltsocker. Låt stå i kylskåp 4 dagar.2. Skölj gulärtorna i rikligt med vatten. Blötlägg dem i minst 8 timmar. Koka sedan upp vatten och salt. Koka ärtorna försiktigt i 15 min. Låt de rinna av och rosta sedan i stekpanna med salt tills de fått färg.3. Skölj rödbetorna och dela i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen, 225 grader i omkring 15-20 min. Låt svalna.4. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen med buljongtärningen.5. Skiva bladselleri och rödlök.6. Mixa ingredienserna till örtoljan.7. Blanda salladen med selleri, rödlök, rödbetor och matvete. Toppa med de rostade gulärtorna och ringla över örtolja. Avsluta med färskmald svartpeppar, flingsalt och riv över den gravade äggulan.8. Servera gärna med bönbiffar, se recept

Matig sallad med matvete

Njut av en hälsosam och mättande måltid med denna matiga sallad med matvete och bönbiffar. Den näringsrika salladen kombinerar smakfullt matvete med en fräsch mix av småbladig sallad, grönkål, bladselleri, och gulärta.
Tillsätt också de färgsprakande rödbetorna och den vackert skivade rödlöken för extra smak och konsistens. För att ta salladen till en ny nivå av smaksensation kan du avsluta med en härlig örtolja. Denna matiga sallad är perfekt som ett lätt lunchalternativ eller som en mångsidig middagsrätt. Upplev en explosion av smaker och näringsämnen med denna fantastiska salladskreation som kommer att göra dig både mätt och nöjd.
Matig sallad med bönbiffar
Ingredienser
3 dl matvete
1 buljongtärning
75 g småbladig salladsmix
75 g grönkål
2 stjälkar bladselleri
1 dl gulärta
4 rödbetor
1 rödlök

ÖRTOLJA
1 tsk dragon, torkad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk basilika, torkad
1 kruka persilja, färsk
1-2 dl olja
1 citron, zest + 1 msk saft

GRAVAD ÄGGULA
2 ägg
1 dl salt
1 dl strösocker

Gör så här

1. Separera äggulorna och blanda sedan socker och salt. Häll hälften i en behållare som går att försluta. Gör små gropar för äggulorna och lägg försiktigt ner dem. Häll över resterande saltsocker. Låt stå i kylskåp 4 dagar.
2. Skölj gulärtorna i rikligt med vatten. Blötlägg dem i minst 8 timmar. Koka sedan upp vatten och salt. Koka ärtorna försiktigt i 15 min. Låt de rinna av och rosta sedan i stekpanna med salt tills de fått färg.
3. Skölj rödbetorna och dela i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen, 225 grader i omkring 15-20 min. Låt svalna.
4. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen med buljongtärningen.
5. Skiva bladselleri och rödlök.
6. Mixa ingredienserna till örtoljan.
7. Blanda salladen med selleri, rödlök, rödbetor och matvete. Toppa med de rostade gulärtorna och ringla över örtolja. Avsluta med färskmald svartpeppar, flingsalt och riv över den gravade äggulan.
8. Servera gärna med bönbiffar, se recept här!